• Recull les reivindicacions de la plataforma i afirma que el Govern seguirà garantint els drets bàsics dels ciutadans
  • Considera que l’anul·lació de l’impost de les nuclears per part del TC és una demostració més de la “insensibilitat social i econòmica” del govern espanyol  envers els ciutadans de Catalunya
Fotografia de la reunió
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha mantingut aquesta tarda una reunió amb representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Junqueras ha remarcat a la sortida de la reunió que un dels eixos cabdals de la reunió de demà a Madrid amb la Vicepresidenta en funcions del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaria, es centrarà en la defensa de la Llei de mesures urgents en l’àmbit de l’habitatge i contra la pobresa energètica (24/2015). La PAH ha iniciat fa dies una campanya en defensa d’aquesta normativa, aprovada l’any passat per unanimitat pel Parlament català arran d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la pròpia PAH, davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional (TC) l’acabi suspenent. De fet, el TC ja va recórrer el Decret llei 6/2013 i la Llei 20/2014 del Parlament que impedien els talls de subministrament energètic.
 
Oriol Junqueras ha recollit les opinions i greuges exposats pels emissaris de la plataforma i ha assegurat al final que els traslladarà a la Vicepresidenta. El vicepresident ha criticat que el Govern espanyol recorre pràcticament totes les Lleis del Parlament de Catalunya: “aquests dies, després de la reunió entre ambdós presidents, la bateria de decisions i suspensions que ha impulsat el govern espanyol és molt nombrosa, encara més que mai”. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern seguirà garantint els drets bàsics dels ciutadans de Catalunya, siguin quines siguin les decisions que prenguin el Govern espanyol i el Tribunal Constitucional, perquè “els drets dels ciutadans estan per sobre de qualsevol consideració política que puguin fer un determinat partit, en aquest cas el PP”, ha afegit.
 
A preguntes dels periodistes sobre la recent declaració de nul·litat de l’impost sobre la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear per part del TC, Junqueras ha assenyalat que “demostra una vegada més la insensibilitat social i econòmica que té el govern espanyol envers els ciutadans de Catalunya”. “Hem de tenir present que aquest impost ajuda a la recaptació del nostre govern i a les polítiques socials, però a més està destinat a la reindustrialització de les zones que envolten les centrals nuclears”, ha recordat el vicepresident.  

1  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 828

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 136