·         El cap de l’Executiu denuncia que “s’ha volgut conscientment deixar a la intempèrie” moltes persones necessitades amb el recurs i la suspensió de diversos articles de la llei d’emergència habitacional i pobresa energètica
 
·         Carles Puigdemont anuncia que convocarà “de forma immediata” la comissió promotora i els grups parlamentaris que van impulsar la llei per donar una resposta de país

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat aquest migdia que “el Govern espanyol ha donat un cop de porta a moltes famílies de Catalunya” amb el recurs i petició de suspensió davant el Tribunal Constitucional de diversos articles de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. “No ens perjudiquen a nosaltres com a Govern sinó a la gent més vulnerable”, ha afegit. Per tot això, s’ha mostrat contundent a l’afirmar que “nosaltres no deixarem cap persona desatesa, de cap manera”, i ha anunciat que convocarà de “forma immediata” la comissió promotora i els grups parlamentaris que van impulsar la Llei “per estudiar conjuntament el marc de les decisions a prendre”.
 
El cap del Govern, que ha fet aquestes declaracions als periodistes des de Vilafranca del Penedès després de fer-se pública la decisió del Consell de Ministres, ha subratllat que la petició que el recurs tingui efectes suspensius “és una decisió política, no tècnica” i “que es podrien haver estalviat si efectivament hi havia voluntat de dialogar i de trobar acords que no perjudiquessin les persones, que és el que li vaig traslladar al president en funcions“. I ha afegit “malgrat que cadascú ha de defensar les seves competències, el que hem de mirar, i així li ho vaig traslladar, és que aquestes discrepàncies no afectin sobretot la gent més vulnerable, i en canvi és el que han decidit”.
 
“Han volgut conscientment deixar a la intempèrie moltes famílies vulnerables del nostre país amb excuses que no ens creiem.”, ha continuat dient el president. “El fet que hi ha d’haver un tracte d’igualtat de totes les comunitats autònomes amb els seus ciutadans, com ells diuen, per què ha d’anar en contra de la gent vulnerable de Catalunya si hi ha una administració que està compromesa a voler atendre’ls?”, s’ha preguntat.
 
Per a Carles Puigdemont aquesta decisió no ha estat una sorpresa i “ja ens vam començar a preparar per a aquesta eventualitat”. Ha explicat que “al Consell Executiu de fa una setmana i mitja vam prendre un seguit de mesures al respecte i en prendrem més, algunes de calat” perquè ningú quedi desatès. El president ha recordat que aquesta legislació va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya i que és una “Llei necessària, en un moment de necessitat, i en alguns casos de necessitat extrema”. Per això, ha volgut traslladar “la garantia i la tranquil·litat que el Govern continuarà aplicant les bondats d’aquesta Llei”.
 
“Si algú necessita el seu habitatge i es troba en situació de vulnerabilitat, aquesta persona tindrà resposta de l’Administració de Catalunya, perquè és la voluntat del poble de Catalunya a través del seu Parlament” ha insistit el cap de l’Executiu.
 
El president ha tornat a subratllar la voluntat de diàleg i de negociació per part de l’Executiu català però “no el diàleg pel diàleg, no el diàleg per perdre el temps, sinó el diàleg amb resultats”. Per això ha deixat clar que “Catalunya anirà tirant, no esperarem que hi hagi un govern espanyol, que algú passi de les declaracions d’intencions als fets, perquè en l’espera molta gent es quedarà al carrer sense casa i sense llum”.