Viatge a Brussel·les
El president Puigdemont amb el Representant Permanent davant la UE, Amadeu Altafaj, abans de la visita a la Delegació del Govern, a Brussel·les

 

  • El cap de l’Executiu es mostra “bastant escèptic” sobre la revisió del sistema de finançament que pugui fer el futur Govern espanyol que surti de les urnes
  • El president de la Generalitat finalitza avui el seu primer viatge oficial a Bèlgica
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reiterat avui des de Brussel·les que “Catalunya té un sistema absolutament injust i arbitrari de finançament i de repartiment del sostre dèficit”. Per aquest camí no podem continuar”, ha afirmat enèrgic.
 
En declaracions davant la premsa, el cap de l’Executiu ha explicat que aquesta qüestió ha estat tema de conversa en les reunions que ha mantingut amb els líders polítics flamencs. Ha recordat que així ho va traslladar en la reunió que va mantenir amb el president en funcions del Govern central i també ho va denunciar el Govern català en el darrer Consell de Política fiscal i financera.
 
A preguntes dels periodistes sobre la revisió del sistema de finançament, el president Puigdemont s’ha lamentat que el nou model ja hauria d’haver desplegat des de fa dos anys i s’ha mostrat “bastant escèptic” en l’aplicació que en pugui fer “el futur Govern espanyol” que surti de les urnes i que, ha augurat, “previsiblement no es constituirà fins al setembre”.
 
El president també ha constatat que després de les trobades que ha mantingut amb tots els líders polítics espanyols amb qui s’ha reunit, “no poden formular cap proposta ambiciosa i valenta en relació a la política catalana”.  Ha afirmat que no creu que “sigui un problema d’una persona o d’un partit polític” i ha apuntat  que “és el sistema polític en general a Espanya que no té pel moment capacitat de resposta a una situació complexa”. I en el mateix sentit, ha subratllat que “tampoc han donat resposta a la complexitat política espanyola i que no podran evitar noves eleccions”.  
 
El president de la Generalitat, que tanca avui la seva primera visita oficial a Bèlgica, ha posat en relleu davant la premsa “l’enorme interès exterior per saber què està passant a Catalunya”.
 
Balanç “molt satisfactori i positiu per als interessos de Catalunya”
 
El cap de l’Executiu ha fet un balanç del seu viatge oficial “molt satisfactori i molt positiu per als interessos de Catalunya”. Un balanç que ha concretat, sobretot, en dos aspectes: d’una banda, “l’interès per continuar col·laborant i aprofundint en la col·laboració que ja tenim establerta amb el Govern de Flandes i anar una mica més enllà”, i, de l’altra, pel fet d’haver aprofundit en “el coneixement dels processos polítics que viuen els respectius països i que viu Europa”.
 
Aquest matí, el president de la Generalitat ha mantingut una trobada amb els treballadors i responsables de la Delegació del Govern davant la UE, així com de les diferents oficines que la Generalitat té a la capital belga.
 
El viatge del cap del Govern finalitzarà amb una trobada amb treballadors de les institucions europees, representants del sector privat i el Consell del Casal Català de Brussel·les, una entitat que aplega catalans residents a Bèlgica i que va ser impulsada l’any 1930 per Francesc Macià i Ventura Gassol, durant l’exili posterior als Fets de Prats de Molló de 1926.
 

1  

Imatges

Visita a la delegació a Brussel·les

Visita a la delegació a Brussel·les 2189