• La consellera de Governació referma la voluntat del Govern de mantenir les garanties socials de la Llei 24/2015 recorreguda per l’Executiu central
  • “El Govern no cessarà en el seu esforç de garantir els drets dels ciutadans, entre els quals el d'un habitatge digne”
HC Borràs al Parlament
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha insistit en la voluntat del Govern de la Generalitat de continuar aplicant les garanties socials en matèria d’habitatge de la Llei 24/2015, parcialment suspesa per part del Tribunal Constitucional (TC) com a conseqüència del recurs presentat pel Govern espanyol. En resposta a una pregunta parlamentària, la consellera ha afirmat que l’Executiu català “no cessarà en el seu esforç de garantir els drets dels ciutadans, entre els quals el d'un habitatge digne".
 
“Davant dels embats sense sentit del Govern espanyol a unes lleis que l’únic que fan és garantir drets als ciutadans, la resposta serà clara i única. Com més ens envesteixin, més units estarem per garantir els drets dels catalans, amb els quals no s’hi juga”, ha sostingut Borràs. La titular del Departament de Governació, competent en matèria d’habitatge, ha posat en valor la resposta ràpida i de consens amb les entitats promotores de la ILP, els ajuntaments, els sindicats i els partits polítics que sortir de la cimera celebrada ahir per abordar la suspensió de la llei l’emergència social catalana. “Ens hem emplaçat a presentar un projecte de llei de lectura única per donar resposta i dotar d’una eina útil al Govern i als ajuntaments perquè puguin garantir als ciutadans el dret a l’habitatge digne”.
 
En opinió de Meritxell Borràs, el recurs del Govern espanyol a la Llei 24/2015 representa una “acció injusta i desmesurada” i ha lamentat la judicialització de la política practicada pel Govern del Partit Popular, que ha recorregut davant del TC totes les iniciatives legislatives aprovades a Catalunya en defensa del dret a l’habitatge. Per Borràs, la impugnació de la llei catalana d’emergència social demostra una manca de respecte al consens polític del Parlament que en va permetre l’aprovació i la “renúncia conscient del Govern espanyol a ajudar les famílies que ho requereixen”.
 
Meritxell Borràs ha denunciat que, a més de retirar totes les eines que proporcionava la Llei 24/2015, el Govern central “en manté totes les obligacions, un fet que només busca posar pals a les rodes a la voluntat d’aquest Govern d’atendre els més vulnerables”.

1  

Imatges

HC Borràs responent al Ple del Parlament

HC Borràs responent al Ple del Parlament 1258