·     Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha destacat que és inversió estrangera “productiva, que es queda a Catalunya i que crea riquesa i llocs de treball”.

·     Baiget ho ha dit durant el Ple del Parlament aquest dijous, on també ha explicat que en el període 2014-2015, els projectes materialitzats per Catalonia Trade & Investment han suposat una inversió de 637,4 milions d’euros i la creació i manteniment de 10.152 llocs de treball.

·     El conseller també ha subratllat que per cada 682 euros de pressupost de Catalonia Trade & Investment s’ha creat o mantingut un lloc de treball.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat aquest dijous que Catalunya ha atret 150 euros d’inversió estrangera per cada euro públic de pressupost destinat aquest 2015 a Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat. Baiget ho ha donat a conèixer durant el Ple del Parlament aquest dijous al matí, on també ha afegit que per cada 682 euros de pressupost s’ha creat o mantingut un lloc de treball derivat d’aquests projectes d’inversió provinents de l’exterior.
 
El conseller ha destacat que es tracta d’inversió estrangera “productiva, que es queda a Catalunya i que crea riquesa i llocs de treball” i que és una mostra “de la confiança en el país i el futur”. Així, Baiget ha explicat que durant el període 2014-2015, els projectes materialitzats per Catalonia Trade & Investment han suposat una inversió de 637,4 milions d’euros, així com la creació i manteniment de 10.152 llocs de treball directes i indirectes.
 
Això vol dir que hi ha un ecosistema favorable que afavoreix aquesta activitat empresarial”, ha subratllat. Sobre els motius que expliquen la materialització d’inversions estrangeres, el titular d’Empresa i Coneixement ha apuntat “la situació geogràfica, la cultura industrial i una mà d’obra formada”, posant de manifest que “quan les empreses estrangeres s’instal·len a Catalunya ho fan perquè saben que som competitius”. Baiget ha insistit en la importància que té l’àmbit industrial en el còmput d’inversions rebudes i ha afegit que les empreses que inverteixen més al nostre país provenen d’Estats Units, França, el Japó, la Xina, Alemanya i Suïssa.
 
El conseller ha explicat que el Govern treballa en la captació d’inversions estrangeres “acompanyant les empreses que volen implantar-se a Catalunya a través de les 36 oficines d’ACCIÓ al món, des de la fase inicial de configuració del projecte inversor i ajudant les companyies en la recerca de la localització al territori, buscant finançament, presentant socis tecnològics i industrials i posant-les en contacte amb el teixit d’empreses proveïdores, industrials i centres tecnològics catalans”, entre d’altres accions.
 
Baiget ha recordat que Catalunya va ser la quarta regió de tot Europa que va captar més volum d’inversions estrangeres el 2015 segons l’FDI Markets del grup Financial Times, superada només per l’àrea de Londres, Escòcia i la zona de Moscou. Segons aquesta font, Catalunya va escalar de la 16a posició que ocupava el 2014 a la 4a aquest 2015. De fet, Catalunya va ser l’any passat la primera regió de l’Europa continental occidental en volum d’inversió estrangera atreta, per sobre de regions de Països Baixos i França.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 
--------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom