• Cristina Nadal destaca la coordinació amb què professionals, pacients i investigadors treballen a Catalunya per abordar l’ictus
Barcelona està acollint avui, demà i fins dijous l’European Stroke Organization Conference (ESOC), el congrés més prestigiós a Europa en l’àmbit assistencial i investigador de les malalties cerebrovasculars. L’esdeveniment, que reuneix més de 3.700 delegats de més de 80 països del món, compta amb una àmplia representació del món acadèmic, així com d’organitzacions de pacients.
 
La inauguració del congrés ha comptat amb la participació, en representació del Departament de Salut, de la directora de l’Àrea d’Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut), Cristina Nadal. Nadal ha mostrat el suport al Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral del Departament, convençuda que la coordinació amb què es desenvolupa garanteix bons resultats que tenen un impacte positiu en els pacients. En aquest sentit, ha posat en valor la implicació dels pacients, dels científics i dels professionals de la salut en l’abordatge de l’ictus a Catalunya, tot exposant com treballen cada dia a Catalunya en combatre la malaltia.
 
Nadal ha destacat, com a exemple de la capacitat del sistema català de salut, la publicació d’estudis catalans sobre aquest àmbit –Revascat i Uricoictus- en prestigiosos mitjans internacionals de salut. A més, s’ha referit a la concepció catalana de la recerca com a inversió, i no pas com a despesa, i ha mostrat el seu suport a seguir incorporant la innovació sostenible en salut.
 
Per últim, Nadal ha indicat que l’elecció de l’ictus com a qüestió central de la propera Marató de TV3 mostra la rellevància i l’interès creixent de la societat per aquesta patologia, i ha explicitat la disposició de Catalunya de seguir promovent una xarxa de col·laboració entre països.