Neus Munté a Onda Cero
La consellera de la Presidència ha assegurat aquest matí en una entrevista a Onda Cero que el  Govern “no està posant el fre en absolut ” al procés sobiranista. Munté ha admès que el Govern treballa en dos fronts, d’una banda, en la creació de les estructures d’estat i el full de ruta marcat d’acord amb el mandat parlamentari, i de l’altra, fent front “als assumptes quotidians” que ocupen el Govern i les administracions, tasques per tant  “absolutament compatibles amb l’atenció a les necessitats del dia a dia de la ciutadania”.
 
Munté no veu motius per considerar que el sentiment independentista hagi “minvat d’intensitat”, tot i admetre que “s’està vivint amb més tranquil·litat”. Recorda que el Govern està fent front a altres qüestions rellevants que res tenen a veure amb el procés, com la crisi econòmica, però que a nivell d’enquestes aquestes “no demostren que hagi minvant considerablement el suport a l’independentisme”.

La consellera de la Presidència ha reiterat “el consens” del Govern en  la rebaixa de la pressió fiscal de les rendes baixes i mitjanes i ha recordat que Catalunya suporta de manera diferent a altres territoris de l’estat “una pressió fiscal altíssima”.   El Govern té el compromís, ha recordat,  d’estudiar diferents fórmules que permetin la recaptació de nous ingressos i buscar la “màxima efectivitat” en les mesures que es preguin i en aquets sentit treballa amb dos objectius molt clars, d’una banda la necessitat d’incorporar nous ingressos i de l’altra millorar la progressivitat d’un sistema tributari “que no és precisament progressiu ni es poc efectiu”.