Imatge
 
 
·         El Grup de Treball Global de Líders Locals i Regionals treballa perquè l’ONU tingui en compte les aportacions de les ciutats
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, participarà a la segona assemblea mundial del Grup de Treball Global de Líders Locals i Regionals (conegut com a Global Taskforce o GTF, per les sigles en anglès) que tindrà lloc entre el proper diumenge, 15 de maig, i el dimecres 18 de maig a Nova York. Aquesta assemblea forma part dels treballs preparatoris de la tercera conferència de Nacions Unides sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible, l’Hàbitat III, que tindrà lloc el proper mes d’octubre a Quito (Equador).
 
En aquesta conferència està previst que s’aprovi la denominada Nova Agenda Urbana, que vol ser un marc universal que guiï el desenvolupament sostenible de les ciutats. El primer esborrany d’aquesta Nova Agenda Urbana s’ha elaborat a partir de les consultes que es venen produïnt des de l’any 2014. Ara es discutirà en el si de l’assembla del GTF, amb l’objectiu que l’ONU tingui en compte les aportacions de les ciutats i dels governs regionals en l’elaboració del document definitiu.
 
Intervenció com a representant europeu
 
El conseller Rull assistirà a l’assemblea del GTF, que tindrà lloc el diumenge 15 de maig, i posteriorment intervindrà en les audiències informals amb autoritats locals, el dilluns 16 de maig, com a un dels representants de governs europeus.
 
El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Damià Calvet, també assistiran als actes de l’assemblea del GTF.
 
 

1  

Imatges

Imatge

Imatge 54

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 513