• El president ha fet una “valoració molt positiva” del viatge oficial que ha fet a Londres i que ha permès explicar “de manera directa” el projecte polític català a actors econòmics que “tenen molt d’interès a conèixer el procés”
  • Carles Puigdemont ha mantingut avui una reunió de treball amb un fòrum financer de la City de Londres, amb representants d’entitats financeres i de fons d’inversió, i ha visitat les noves instal·lacions del Banc Sabadell, al cor financer de la capital britànica
El president Puigdemont ha valorat el viatge davant els mitjans de comunicació (Autor: Jordi Bedmar)
El president Puigdemont ha valorat el viatge davant els mitjans de comunicació (Autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha instat el govern espanyol en funcions “a recórrer els 500 quilòmetre de distància” que separen Madrid de Catalunya per dialogar amb el Govern de la Generalitat i “parlar exactament de quin acord adoptem tots plegats de manera democràtica per poder fer possible el que és un desig democràtic” d’una majoria del poble català, enlloc d’enviar ambaixadors especials a mantenir contactes amb alts càrrecs per desmuntar el procés independentista català. “El cas català interessa tant, que fins i tot sembla que el mateix govern espanyol ha decidit enviar gent a recórrer milers de quilòmetres pel món a intentar contrarestar aquestes explicacions que nosaltres diem en primera mà”, ha lamentat. I ha ironitzat: “Els seria molt més barat” venir a Catalunya.
 
Segons ha posat de relleu el cap de l’Executiu, aquesta resposta diplomàtica del govern espanyol i l’interès que el procés polític català suscita arreu del món i que ha pogut constatar durant el viatge oficial que avui tanca a Londres “vénen a desmentir aquest mantra que des del govern espanyol es ve estenent que el cas català no interessa ningú”.
 
En declaracions als mitjans després de visitar les noves instal·lacions del Banc Sabadell a la City de Londres, ubicades al cor financer de la capital britànica, el president de la Generalitat ha fet una “valoració molt positiva” del seu primer viatge oficial a Londres i de les trobades que ha mantingut “amb l’objectiu d’explicar-nos” arreu del món, de manera que “els diferents actors europeus, no només de tipus polític, sinó també econòmic, coneguin què està passant a Catalunya, per què està passant i què ens plantegem fer en els propers mesos, perquè tinguin accés de manera directa a les intencions del Govern de Catalunya”.
 
En el marc d’aquestes trobades, el president ha destacat la que ha mantingut avui mateix en un fòrum financer de la City de Londres amb diferents representants d’entitats financeres i de fons d’inversió, que “tenen molt d’interès a conèixer quin és el nostre procés”. Carles Puigdemont s’ha reunit amb empresaris catalans i no catalans que estan instal·lats al Regne Unit o bé que hi tenen interessos, i amb els quals també ha parlat sobre el Brexit.
 
En el darrer dia del seu viatge oficial a Londres, el president de la Generalitat ha visitat les noves instal·lacions del Banc Sabadell, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Josep Suàrez. Carles Puigdemont ha agraït al Banc Sabadell “l’amabilitat de la seva invitació per conèixer els projectes importants” que l’entitat té al mercat britànic i ha expressat la seva satisfacció per “com tenen plantejada la seva estada en aquest mercat”. “Els encoratjo a continuar així, perquè crec que estan en la molt bona direcció i que aquesta és una molt bona notícia també per a l’economia europea”, ha manifestat.

1  

Imatges

Visita Banc Sabadell

Visita Banc Sabadell 1971