• Així ho ha manifestat la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, aquesta tarda abans d’assistir a la Conferència d'Educació
 
  • Ruiz també ha volgut donar tranquil·litat a les famílies en relació a la prova de 4t d’ESO que proposa la Lomce: “no tindrà efectes” a Catalunya
 
 
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat que “no pot ser que el títol d'un alumne quedi condicionat per un examen extern”, en relació a les proves d’avaluació d’ESO i batxillerat que proposa la Lomce. Ruiz, que ha fet aquestes declaracions abans d’assistir a la Conferència d'Educació avui a la tarda a Madrid, ha avançat que demanarà que aquestes dues proves que s’han d’implantar de cara al curs vinent no tinguin valor acadèmic i, per tant, no siguin determinants per a obtenir els títols corresponents.
 
La titular d’Ensenyament ha explicat que a Catalunya són els docents els qui avaluen a l’alumnat per a la obtenció del títol i que les avaluacions externes que es duen a terme tenen l’objectiu d’avaluar el sistema. En aquest sentit, Ruiz ha declarat que "l'avaluació s'ha de fer servir per avaluar el sistema i millorar-lo, però no per condicionar mai el títol d'un alumne amb un examen d'un dia" i que no està d’acord en què no es doni "cap valor a l'avaluació que fa el centre i el professor”.
 
Així mateix, la consellera Ruiz ha manifestat que "de cara al curs vinent hem de donar total tranquil·litat a les famílies, sobretot a les de 4t d'ESO, perquè hi haurà una prova que no tindrà efectes i que a Catalunya ja es porta anys fent". La titular d’Ensenyament també ha parlat de les proves de sisè de primària que s’han realitzat recentment, i ha destacat que són positives per als centres, atès que serveixen perquè el professorat conegui el nivell de competències de l’alumnat abans de cursar l’ESO.
 
13 de maig de 2016