La consellera de Governació presideix l’obertura de la jornada de govern digital Aplicació pràctica de la Llei de Transparència als ens locals, organitzada pel Consorci AOC i la Diputació de Barcelona
AOC DIBA transparència
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit l'obertura de la jornada de govern digital Aplicació pràctica de la Llei de Transparència als ens locals, organitzada pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i la Diputació de Barcelona. La consellera ha defensat en la seva intervenció un model d’administració pública “basat en la transparència, el bon govern, l’eficiència i la participació, perquè així ho exigeix una ciutadania que reclama major retiment de comptes en els afers públics i perquè és un compromís de totes les forces polítiques”.
 
Després de cinc mesos de l’entrada en vigor de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació i bon govern per als ens locals, Meritxell Borràs ha recalcat la utilitat d’una “jornada d’anàlisi en profunditat” sobre el desplegament de la norma al món local, “en què s’estudiarà la situació actual després dels primers mesos d’aplicació de la llei, s’identificaran possibles complicacions i es resoldran els dubtes que hagin sorgit”. En aquesta línia, la titular de Governació ha afirmat que la legislació de transparència catalana és una de les més exigents d’Europa i que implica un canvi de cultura en l’organització de les administracions públiques. “Aquesta llei tan ambiciosa ens obliga a destinar-hi recursos humans i tècnics”, ha reconegut la consellera, “i per això mateix el nivell d’exigència i de compromís també són molt elevats”.
 
L'acte d’obertura de la jornada de govern digital Aplicació pràctica de la Llei de Transparència als ens locals, que ha tingut lloc aquest matí a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, ha comptat amb la participació del diputat d’Hisenda i Recursos Humans de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares, i el director gerent del Consorci AOC, Manel Sanromà. També hi ha assistit les directores territorials de Governació a Barcelona i a la Catalunya Central, Montserrat Grané, i Ivet Castaño, respectivament.

2  

Imatges

Taula d'inauguració de la jornada

Taula d'inauguració de la jornada 5603

Assitents a la jornada sobre transparència

Assitents a la jornada sobre transparència 5340