• En una entrevista a RAC 1 la portaveu del Govern lamenta que des de la Delegació del Govern espanyol a Madrid es prohibeixi una bandera  “del tot legal” com l’estelada i en canvi s’autoritzi “una marxa de contingut neonazi”

  • La consellera deixa clar que “no cal que ens perdonin la vida dient que podem portar una estelada. És que podem portar una estelada. Només faltaria!”  


“Crec que és indignant que una bandera que és del tot legal, que tantes i tantes persones han sostingut a les mans, en mobilitzacions del tot cíviques i pacífiques es prohibeixi per considerar que incita a la violència”, amb aquesta contundència valora la consellera de la Presidència  la decisió de la Delegació del Govern de l’Estat a Madrid de prohibir l’entrada d’estelades a l’estadi Vicente Calderón el proper diumenge amb motiu de la Final de Copa del Rei de futbol .  Munté ha qualificat  la decisió “d’arbitrària, injusta i molt surrealista”.

En declaracions a RAC 1, Munté ha considerat lamentable  que des de la delegació el Govern a Madrid es prohibeixi una bandera “del tot legal” com l’estelada i en canvi s’autoritzi  “una marxa de contingut neonazi” convocada per un col·lectiu ultradretà anomenat Hogar Social.
 
La consellera ha explicat que el Govern es va plantejar ahir la possibilitat de presentar recurs contra la decisió, però un cop analitzada la situació es va reconèixer que tindria “poques perspectives d’èxit” perquè “com a Govern no estem legitimats de manera processal per fer-ho”, però ha recordat que si poden fer-ho altres entitats com el Futbol Club Barcelona “si ho estimés oportú” o l’entitat Drets.cat, a qui ha felicitat “pel rigor i la celeritat” en presentar recurs contra la prohibició.
 
“L'estelada simbolitza moltes coses en positiu, són banderes que molts dels nostres fills han sostingut a les mans en  totes aquestes manifestacions absolutament cíviques i pacífiques que s'han produït a Catalunya en els darrers anys, per tant no cal que ens perdonin la vida dient que podem portar una estelada. És que podem portar una estelada. Només faltaria!”, ha conclòs.