• El conseller de Cultura assenyala que “després de la futura incorporació de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull, apostarem perquè el País Valencià i l’Aragó també s’hi integrin”
Conferència Ramon Llull
El conseller de Cultura Santi Vila ha afirmat avui que “Ramon Llull ens va ensenyar com de la geografia històrica en podem fer un projecte compartit”. El conseller de Cultura ha pronunciat la conferència “Ramon Llull: de la geografia històrica a un projecte compartit” a Palma (Illes Balears), en la qual ha assenyalat que “les Illes Balears i Catalunya viuen un moment cultural dolç”.
 
La conferència és l’acte previ a l’acord de col·laboració que el Govern de Catalunya i el de les Illes Balears signaran demà, que ha de permetre la propera integració de Balears a l’Institut Ramon Llull (IRL). En aquest sentit, el conseller Vila ha apuntat que, “després de la futura incorporació de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull, apostarem perquè el País Valencià i l’Aragó també s’hi afegeixin”.
 
Santi Vila ha recordat que “a mallorquins i catalans ens uneixen moltes coses, una història en comú, però també un present i un futur compartits”. “La centralitat de la Mediterrània, tan present en l’univers de Ramon Llull, ha d’inspirar les Balears i Catalunya en el futur”, ha afegit.     
 
Vila ha apuntat que Ramon Llull ”encarna, com pocs personatges en la història, l’ànsia catalana de llibertat, entesa com a independència personal”. El conseller ha assenyalat que Llull va ser “un home lliure, que va viure amb plenitud i intensitat;  un home convençut que l’autoritat de la raó està per sobre de qualsevol altra autoritat”.
 
L’Any Llull se celebra enguany en commemoració del setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador. Ha programat prop de 300 activitats, entre les quals hi ha exposicions, lectures, congressos, taules rodones, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius, obres de teatre, dansa, activitats a les escoles, accions de difusió als mitjans de comunicació, etc.

2  

Imatges

Fotografia: Santi Vila pronuncia la conferència "Ramon Llull: de la geografia històrica a un projecte compartit"

Fotografia: Santi Vila pronuncia la conferència "Ramon Llull: de la geografia històrica a un projecte compartit" 1289

Fotografia: El conseller Santi Vila visita la tomba de Ramon Llull

Fotografia: El conseller Santi Vila visita la tomba de Ramon Llull 1726