• Assegura que “més del 73% de la despesa es destinarà a àmbits de caràcter social”
  • Confia que els nous comptes generaran el màxim consens possible perquè “la proposta és molt bona”
Fotografia de l'entrevista
El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha assegurat avui en una entrevista a RAC 1 que el Projecte de llei de pressupostos que té previst aprovar demà el govern “serà expansiu en molts àmbits de caràcter social i donarà cobertura a les necessitats de la gent del país”. Junqueras ha tornat a defensar la necessitat de disposar d’uns nous Pressupostos, “per no haver de continuar limitats pel sostre de despesa del pressupost prorrogat”.
 
En aquest sentit, ha explicat que “més d’un 73% del total del pressupost es destinarà a àmbits de caràcter social” i ha avançat que els nous comptes incorporen un seguit d’increments en matèries socials respecte als del 2015, que en total sumen 874,3 milions d’euros, inclòs el pla de xoc. Ha posat com a exemple els 317 milions d’euros de més que es destinaran a l’àmbit de la salut, els 211 milions de més assignats a ensenyament, els 173 milions de més que rebran els serveis socials o els 50 milions de més en universitats, recerca i innovació.
 
El vicepresident del govern s’ha mostrat esperançat que els nous comptes “generaran el màxim consens possible perquè inclouen elements interessants i la proposta és molt bona”. Junqueras ha afirmat que el govern treballarà perquè l’acord sigui possible i ha manifestat el seu convenciment respecte a la fiabilitat de la CUP. Tot i així, ha afegit que “si més enllà de la CUP, el nostre soci prioritari, poguéssim entendre’s amb més gent, encara millor”.
 
 
L’ATC, “més capacitat que mai”
 
Per al màxim responsable en matèria econòmica del Govern, els pressupostos són una “eina important i útil” per tirar endavant les futures estructures d’Estat. Ha destacat, per exemple, que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) està ampliant la seva plantilla,  reorganitzant el seus àmbits d’actuació i assumint noves funcions com la recaptació executiva dels tributs, que fins ara realitzaven els registradors de la propietat a través d’un conveni signat amb la Generalitat. “L’any que ve l’ATC tindrà més capacitats de les que ha tingut mai”, ha conclòs.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 134