• La distinció ha estat atorgada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports
  • L’obra ha guanyat el tercer premi dins la categoria de llibres d’art
  • El guardó és molt apreciat pels editors pel reconeixement i prestigi que suposen
Un llibre sobre l'art i l'arquitectura del Palau de la Generalitat, premiat com a una de les obres més ben editades el 2015
 
El llibre El Palau de la Generalitat de Catalunya: art i arquitectura, dirigit pel catedràtic de la UAB Marià Carbonell i publicat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, amb disseny gràfic de l’Estudi Saura-Torrente, ha estat distingit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports com un dels llibres més ben editats durant el 2015. Concretament, l’obra ha aconseguit el tercer premi dins la categoria de llibres d’art.
 
Aquesta publicació, juntament amb la resta de llibres guardonats, serà exposada a les fires internacionals del llibre LIBER, de Frankfurt i Leipzig. En aquest certamen té lloc el concurs dels Llibres Més Ben Editats del Món, una competició que se celebra des de l’any 1963. Posteriorment, el llibre serà donat al German Book and Type Museum de Leipzig.
 
El premi que ha aconseguit l’obra pretén reconèixer i estimular la tasca de les editorials en l’edició de llibres. És un guardó que, encara que no té dotació econòmica, és molt apreciat pels editors, pel reconeixement i prestigi que suposen.
 
El llibre, promogut per l’arquitecte Alfons Roca, consta de dos volums  de més de  700 pàgines en total, profusament il·lustrades. És fruit d’una rigorosa recerca d’un grup d’especialistes de diverses universitats i museus de Catalunya. Aquesta és la primera vegada que es fa un estudi integral de l’edifici. Inclou aspectes tractats en publicacions anteriors, però analitzats a partir de noves dades documentals o a partir d’enfocaments metodològics actualitzats. També incorpora temes inèdits o que mai no havien merescut una atenció minuciosa.
 
Aquesta obra volia posar al dia el coneixement històric, arquitectònic, artístic i cultural de l’edifici del Palau de la Generalitat, donant així resposta als requeriments del Departament de Cultura de la Generalitat per al compliment de les lleis de protecció del patrimoni cultural.

2  

Imatges

Fotografia llibre (1)

Fotografia llibre (1) 195

Fotografia llibre (2)

Fotografia llibre (2) 246