• La consellera de Governació ha lliurat al Sant Pare un llibre sobre les reflexions dels papes de Roma sobre el fet nacional, editat per la Federació de Cristians de Catalunya
  • Borràs s’ha reunit amb el procurador general de l’orde cistercenc i amb el secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, entre d’altres
  • Durant la visita oficial de dos dies, la consellera ha exposat el pla de vot electrònic als catalans residents a Roma
HC Saluda papa
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha finalitzat avui un viatge oficial a Roma de dos dies, en què ha saludat el papa Francesc i ha mantingut una agenda de contactes amb el Vaticà. Borràs ha estat acompanyada pel director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i pel delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi.
 
La titular del Departament de Governació ha assistit aquest migdia en actes commemoratius del 30 aniversari del Concurs Bíblic de Catalunya, impulsat per la Federació de Cristians de Catalunya, entre els quals hi havia l’audiència popular del Sant Pare a la plaça de Sant Pere. Borràs, juntament amb Antoni Comas com a representant de la Federació de Cristians de Catalunya, ha saludat el papa Francesc i ambdós li han lliurat dos llibres, un sobre els 30 anys del Concurs Bíblic de Catalunya, i un altre volum que recull totes les reflexions que han fet els papes de Roma sobre el fet nacional, des de Pius XI fins a Benet XVI, traduïdes al català i amb anotacions de text per contextualitzar-ho a cada època.
 
La jornada d’avui ha continuat amb una reunió amb el secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, monsenyor Lluís Francesc Ladaria. La visita de la consellera ha finalitzat aquesta tarda amb la trobada amb el director i mestre de capella titular de la Capella Liberiana de Santa Maria Major, Valentí Miserachs.
 
Relacions del Govern amb l’Església
 
Al llarg de la primera jornada de la visita, la consellera es va reunir ahir a la Casa Generalizia dell'Ordine Cistercense amb el procurador general de l’orde cistercenc, el pare Lluc Torcal, amb qui va tractar sobre les relacions del Govern de la Generalitat amb l’Església.
 
Posteriorment, la titular de Governació, departament competent en matèria d’afers religiosos, va mantenir una trobada amb la comunitat de catalans residents a Roma. Els assistents van traslladar a la consellera les diverses incidències que els han dificultat l’exercici del seu dret de vot en les darreres convocatòries electorals; Meritxell Borràs, per la seva part, els va informar sobre el pla d’acció en vot electrònic del Govern i la seva aplicació. La trobada va tenir lloc a la Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia.

1  

Imatges

HC Borràs saludant el papa Francesc (I)

HC Borràs saludant el papa Francesc (I) 213