·         El cap de l’Executiu ha participat aquest migdia en un acte d’homenatge a les víctimes de l’atemptat contra la caserna de la Guàrdia civil de Vic, del qual fa 25 anys i que va matar 9 persones, 5 d’elles menors
 
·        Puigdemont assegura “que cap treva ni cap desarmament” farà oblidar les víctimes i defensa que “la democràcia és diàleg, respecte i pacte entre els discrepants
 
Homenatge víctimes atemptat de Vic
El president Puigdemont,els consellers Jané i Mundó i la delegada a la Catalunya Central fan una ofrena floral d'homenatge a les víctimes de l'atemptat de Vic
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat avui en l’acte d’homenatge a les víctimes de l’atemptat contra la caserna de la Guàrdia civil de Vic, que s’ha celebrat a la capital osonenca amb motiu del 25è aniversari d’aquesta tragèdia. El cap de Govern ha traslladat “tot l’escalf, afecte i solidaritat” a les víctimes i familiars, i els ha assegurat que “el crim de Vic quedarà gravat en la nostra memòria col·lectiva, i els noms i les edats de cadascuna de les víctimes, les seves biografies i les seves esperances, no ens l’esborraran mai cap treva, cap desarmament ni cap dissolució”.
 
“Les víctimes són per sempre i no s’esborren” ha insistit el cap de l’Executiu, qui ha assenyalat que la gent que ha patit “ens interpel·la als que tenim responsabilitats perquè ens esforcem cada dia en construir una societat democràtica i una societat millor”.
 
Pel president Puigdemont “el record de les víctimes ens ajuda a combatre amb exigència qualsevol acte de violència, o que busqui fomentar-la o banalitzar-la”, perquè “la democràcia és diàleg, és conciliació de les diferències i ideologies a través de les paraules, el respecte i el pacte entre discrepants”. I també aquest record reclama que “eduquem en valors les noves generacions, a les quals volem llegar un món sense violència i ple de respecte, però que han de conèixer els sacrificis terribles que s’han fet per aconseguir-ho i saber valorar-ho”.
 
Durant la seva intervenció, el cap del Govern ha adreçat paraules d’agraïment a tots els cossos de seguretat per la seva tasca en la lluita contra el terrorisme. “S’ha combatut ETA i s’ha pagat un preu molt alt en vides humanes, i ara es combat altres amenaces terroristes, que també aconseguirem vèncer”, ha manifestat.
 
El president ha finalitzat les seves paraules assegurant que l’acte d’homenatge celebrat avui “ens ajuda a ser una societat millor i més digne”. I ha reblat “des de la commoció del record i des de la fermesa de la convicció democràtica, vull donar-vos una abraçada fraternal a totes les famílies i assegurar-vos que als vostres éssers estimats mai no els plorareu sols”.
 
El 29 de maig de 1991, la banda terrorista ETA va atemptar contra la caserna de la Guàrdia civil a Vic i va matar nou persones, cinc d’elles menors. L’acte celebrat avui ha volgut homenatjar aquestes persones, i ha comptat amb la presència, a més de víctimes i familiars de la tragèdia, amb el president Puigdemont; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT),  José Vargas.
 
L’acte ha comptat també amb l’assistència dels consellers d’Interior, Jordi Jané; i de Justícia, Carles Mundó; del vicepresident primer de la mesa del Parlament, Lluís M. Corominas; de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà, així com de representants dels diferents cossos policies a Catalunya, entre ells el director general de policia Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, i el general de Divisió cap de la 7a zona de la Guàrdia Civil, Àngel Gozalo.
 
L’homenatge ha estat organitzat per l’ACVOT i el consistori de Vic i s’ha celebrat al Parc Jaume Balmes, al davant del solar on era l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil. Un cop finalitzats els parlaments, el president i la resta d’autoritats han fet una ofrena floral davant el monòlit ubicat a l’espai on es va produir la tragèdia. L’Ajuntament de Vic va aprovar el passat mes d’abril construir en aquest precís espai la nova biblioteca de Vic, amb la voluntat que aquest lloc que els vigatans associen amb el dolor pugui ser també una llavor de futur.
 

2  

Imatges

Foto ofrena floral

Foto ofrena floral 1743

El president saluda víctimes i familiars de l'atemptat

El president saluda víctimes i familiars de l'atemptat 1474