• El conseller Raül Romeva ha pronunciat aquesta tarda a Lisboa la conferència “La situació política a Catalunya”
  • L’acte, organitzat per l’Instituto Universitário de Lisboa, ha comptat amb les intervencions d’investigadors universitaris  portuguesos especialistes en nacionalismes
Romeva a Lisboa
 
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha pronunciat aquesta tarda a Lisboa la conferència “La situació política a Catalunya: manteniment de statu quo, federalisme o independència?”. L’acte, organitzat per l’Escola de Sociologia i Ciències Polítiques del Instituto Universitário de Lisboa (ISCTE-IUL), ha comptat també amb les intervencions del politòleg Filipe Vasconcelos Romão; dels antropòlegs António Medeiros i José Manuel Sobral, i del politòleg André Freire, que ha moderat el debat posterior.
 
En la seva intervenció, el conseller Romeva ha aportat dades per situar Catalunya dins el marc europeu i ha explicat la situació política i social que viu el país. Romeva ha destacat que "els catalans estan determinats a parlar al món amb veu pròpia i plena sobirania".
 
Entre d’altres qüestions, el conseller ha recordat que “Catalunya té tants habitants com Suïssa o Bulgària, un territori com Bèlgica o els Països Baixos i un PIB semblant al de Finlàndia” i que “el català té tants parlants com el suec, el txec o l’hongarès”. En aquest context, Romeva ha ressaltat que “ara volem tenir la capacitat de decisió i el reconeixement que tenen tots aquests Estats”.  El conseller ha afegit que aquesta és “l’única via” per obrir “una nova etapa de major qualitat democràtica”, que permeti “garantir el progrés i el benestar del nostre poble”.
 
El conseller ha estat rebut pel rector de l’Instituto Universitário de Lisboa, Luis Reto. A la conferència, que ha tingut lloc a la sala d'actes de la Universitat, hi han assistit més d'un centenar de persones entre les quals destaquen empresaris, polítics, magistrats, periodistes, líders d'opinió i comunitat universitària.
 
D’altra banda, el conseller serà entrevistat aquest vespre a l'informatiu ‘Jornal 2’ pel periodista João Fernando Ramos, editor del programa de la Ràdio i Televisió de Portugal (RTP).

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1947

Foto 2

Foto 2 3068

Foto 3

Foto 3 2555