·        El cap del Govern fa aquestes afirmacions en una entrevista conjunta publicada als diaris The Guardian, La Stampa i Die Welt
 
·        El president es mostra convençut que “en cas de Brèxit o d’independència de Catalunya, la UE mostrarà una admirable habilitat per adaptar-se”
 
El president durant l'entrevista amb els mitjans internacionals
El president durant l'entrevista amb els mitjans internacionals

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma, en una entrevista simultània publicada a tres dels principals diaris europeus, que el procés polític que viu Catalunya no és un salt al buit i que es treballa per “donar cobertura legal a les decisions del Parlament”. El cap del Govern aclareix, però, que no s’està actuant al marge de la Constitució espanyola perquè “aquest és un procés seriós i segur, estem utilitzant tots els mecanismes legals ". “Deixem Madrid seguint la llei”, insisteix.
 
El cap del Govern ha fet aquestes manifestacions en una entrevista conjunta concedida als diaris The Guardian, La Stampa i Die Welt, i que es va fer dijous passat, al Parlament de Catalunya.
 
Preguntat pels corresponsals sobre si en algun moment es desobeirà al Tribunal Constitucional, el cap de l’Executiu assegura que el que no podria fer és “desobeir la voluntat del Parlament de Catalunya” i es pregunta “"què és més important, el que diguin els membres d'un tribunal polititzat o el que voten els ciutadans?". Puigdemont adverteix que “és un tema profundament seriós i profundament democràtic" i es referma que la voluntat dels catalans pesa més que "els capricis d'un tribunal desacreditat". "M'hi deixaré la pell", ressalta el cap del Govern.
 
En referència a la situació en què es troba el procés polític de Catalunya, el president assegura que “d’una escala del 0 al 10, estem al 7”,  i deixa clar que “estem en el temps” pel que fa al calendari previst. El cap del Govern rebutja que es tracti d’una desconnexió virtual perquè “els dos milions de vots són reals”, i remarca que “és la primera vegada que hi ha un Parlament amb una majoria absoluta independentista”. “El 2012 hi havia 14 diputats per a la desconnexió. Ara n’hi ha 72. Aquí va passar alguna cosa", afegeix.
 
 
 
Brèxit i independència de Catalunya
 
En un altre moment de l’entrevista, el president de la Generalitat es mostra convençut que en cas de “Brèxit” o d’independència de Catalunya “la UE farà una extraordinària demostració de realisme polític i d'una admirable habilitat darwiniana a adaptar-se", i afegeix que aquesta reacció de Brussel·les “serà interessant de veure”.
 
Puigdemont recorda que “els catalans també han patit campanyes de la por", com  “quan els bancs van començar a donar la seva opinió, amenaçant-nos com si fóssim menors d'edat i dient un munt de mentides" sobre la independència.
 

 
 

1  

Imatges

El president durant l'entrevista amb els mitjans internacionals

El president durant l'entrevista amb els mitjans internacionals 1064