El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afirmat avui, que “en el conflicte per l’art de Sixena, la sintonia entre el Departament de Cultura i les entitats culturals de Lleida està sent i serà total”. “Amb el signants del manifest que reclama que les obres de Sixena no surtin de Lleida ens uneix la il·lustració i el compromís amb la preservació d’un patrimoni que és del conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, crec que han d’estar tranquils, confiats, ja que el Govern de Catalunya està al seu costat i està fent el que ha de fer i ho seguirà fent sempre”, ha afirmat Vila.
 
Vila ha recordat que “en aquests moments, el Govern de Catalunya s’està defensant amb tota la vehemència, amb tota la contundència, i amb tot el rigor des del punt de vista judicial”. El conseller ha apuntat que “des del Govern, seguim convençuts que tenim la raó política, però també la jurídica. En conseqüència, anem presentant tots els recursos necessaris. Vull pensar que acabaran bé. Quina poca fe tindríem en la pròpia raó si poséssim la bena abans que la ferida? Seguim en la vida judicial, ferms. No hem deixat d’aplicar ni una sola de les vies de recursos que la legislació ens reconeix. No deixarem de defensar, a peu i a cavall, les peces d’art i la seva permanència a Catalunya”.
 
El conseller de Cultura ha subratllat que “és bo que la ciutadania i les institucions es posicionin i que els honorarà que sempre ho facin amb molt de rigor i amb un sentit ponderat, perquè, en definitiva, ningú com el sector de la cultura ha de ser percebut pels ciutadans com a gent educada, gent culta, que argumenta i que no només exhibeix víscera”.
 
Pel que fa a les pintures murals de Sixena, Vila també ha recordat que “el Govern defensa judicialment, però també tècnicament i acadèmicament, que seria un escàndol, un disbarat i un error irreversible i irreparable, pel dany que causaria la decisió, traslladar-les del Museu Nacional d’Art de Catalunya”.