• El cap de l’Executiu ha estat entrevistat al Versió Rac1, amb motiu del programa número 4.000
  • Durant l’edició especial, que s’ha fet des del Teatre Coliseum de Barcelona, Carles Puigdemont ha acompanyat a la guitarra al grup Sopa de Cabra, interpretant Camins
El president Puigdemont ha interpretat Camins amb Sopa de Cabra, en una edició especial del Versió Rac1 que s'ha fet des del Teatre Coliseum
El president Puigdemont amb Sopa de Cabra (Autor: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta tarda en una entrevista al programa Versió Rac1 que “d’aquest tràngol, un altre dels tràngols amb què ens hem anat trobant, en sortirem, com sempre ha fet aquest país, enfortits i més units”. El cap de l’Executiu s’ha referit amb aquestes paraules al vet als pressupostos i a la qüestió de confiança a què se sotmetrà després de l’estiu.
 
Carles Puigdemont ha insistit que no vol anar a la qüestió de confiança amb un acord previ, com va passar en la seva investidura, i ha afirmat que, “si en sortim confirmats, aquest és un reforç molt profund que ens fa el Parlament de Catalunya, que no l’hauran acordat dos grups parlamentaris signant un paper del qual desconfiaríem molt en aquests moments, sinó que serà una responsabilitat del conjunt dels grups parlamentaris”. Per aquest motiu, ha remarcat que “ens haurem d’esforçar molt que aquest full de ruta que mantindrem fins al final pugui rebre els suports més amplis possibles”.
 
El president ha lamentat que “no tenir pressupostos ens afebleix una mica i ens alenteix algunes coses”, perquè no és el mateix “tenir o no diners per poder pagar les PIRMI o les beques menjador, o reduir les llistes d’espera dels hospitals o ampliar les places de les persones discapacitades”. “ No ens ajuda a explicar que el país nou que volem fer té una prioritat, que no són ni els símbols ni la identitat, sinó que són les persones”, ha reblat.
 
En un altre moment de l’entrevista i preguntat sobre si el que ha passat aquesta setmana altera el termini de 18 mesos que s’estableix al full de ruta, el cap del Govern ha dit que “al final serà una decisió política escurçar o allargar el termini, però no de tipus tècnic”. Ha reconegut que “és veritat que ens farien falta els recursos del pressupost per cobrir una de les etapes claus en aquest procés que és la internacionalització”. I ha dit que “haurem de suplir amb un altre tipus d’estratègia” el fet de no tenir recursos per obrir delegacions i “explicar al món el que políticament vol fer el país”.
 
L’entrevista, conduïda per Toni Clapés, s’ha fet al Teatre Coliseum de Barcelona amb motiu de la celebració del programa número 4.000. També hi ha participat Montse Llussà i altres col·laboradors del Versió Rac1. En acabar la conversa, el president ha pujat a l’escenari del Teatre Coliseum per tocar amb el grup gironí Sopa de Cabra un dels seus grans èxits, Camins. Carles Puigdemont ha acompanyat a Gerard Quintana i la seva banda a la guitarra, rememorant la seva etapa juvenil al grup musical Zenit.

2  

Imatges

El president Puigdemont amb Sopa de Cabra (1)

El president Puigdemont amb Sopa de Cabra (1) 601

El president Puigdemont amb Sopa de Cabra (2)

El president Puigdemont amb Sopa de Cabra (2) 535