El secretari general a la jornada
El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha reclamat “una millora de les infraestructures viàries i de transport catalanes perquè l’aplicació de la Reforma Horària sigui un èxit”.
 
“L’única barrera que tenim per fer la Reforma Horària són les desastroses infraestructures que fan arribar tard a la feina a milers de treballadors/es”, ha afirmat Josep Ginesta.
 
El secretari general ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la Jornada “la Reforma Horària i la Salut Laboral: les organitzacions saludables són més eficients”, organitzada per la Direcció General de Relacions  Laborals i Qualitat en el Treball amb la col·laboració del Consell de Relacions Laborals.
 
Davant un auditori amb representats del món local, sindicats i patronals, Josep Ginesta ha defensat “el dret a decidir de la gent sobre el seu temps vital” per la qual cosa, ha afegit el secretari general “cal reformar les infraestructures perquè la Reforma Horària sigui factible”.
 
Ginesta ha subratllat “el gran consens” que s’està assolint al voltant de la necessària implementació de la Reforma Horària que, en l’actualitat, s’està treballant en l’àmbit legislatiu al Parlament de Catalunya, i que també és present en els debats de l’àmbit laboral com, per exemple, en l’impulsat pel Departament al si del Consell de Relacions Laborals.
 
El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha situat l’èxit d’aquest iniciativa en “haver posat les persones al centre del debat i trencat el sostre de vidre de la conciliació laboral com si aquest fet fos un benefici de tan sols algunes persones”. “La reforma horària comporta un guany per empresa i treballador/a, millorarà la productivitat i ens farà lliures”, ha reblat Ginesta.
 
La jornada ha comptat amb la celebració de dues taules rodones sobre les experiències de la gestió del temps de treball per part d’un ajuntament (Prats de Lluçanès), una pime (Pintados y Derivados, SL) i una gran empresa (Dallant), i sobre el punt de vista dels agents socials i econòmics (UGT, CCOO, PIMEC, FOMENT DEL TREBALL i FEPIME) en relació a la reforma horària.

1  

Imatges

Imatge del secretari general durant la jornada

Imatge del secretari general durant la jornada 1775