El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona a Badalona presumptament a mans de la seva parella, qui ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra aquest cap de setmana, i expressa el seu sentit condol.
 
Teresa M.Pitarch, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha subratllat que “quan ens trobem davant d’un fet brutal d’assassinat per violència masclista hem d’aprofitar per impulsar a tots els àmbits de la societat una reflexió sobre tot allò que encara permet que aquests fets siguin una realitat”.
 
En aquest sentit, la presidenta de l’ICD ha insistit en què cal “prioritzar en les agendes de tots els sectors socials les mesures per avançar en l’equitat de dones i homes. Si fem passos endavant per a l’equitat de gènere, avancem en l’eliminació de les causes de la violència masclista, i la seva eradicació és un fet més proper”.  
 
Davant aquest fet, Teresa M. Pitarch ha insistit en demanar a les dones que es trobin travessant una situació de violència masclista i a les persones de l’entorn que s’adrecin al telèfon 900 900 120. Es tracta d’un servei totalment confidencial, obert les 24 hores, que és el primer recurs d’assessorament i, si s’escau, també d’urgència. També es poden adreçar a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.