• El conseller Romeva i el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, s’han reunit aquest matí amb el director de Transparència Internacional a Berlín
  • Transparència Internacional és l’organització més representativa a nivell mundial en la lluita contra la corrupció
Romeva a Berlín
 
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, s’han reunit aquest dilluns al matí amb el director de Transparència Internacional, Cobus De Swardt; la directora del departament d’Europa i Àsia Central, Anne Koch i la coordinadora regional d’Europa Oest, Valentina Rigamonti. Aquesta és la primera vegada que el Govern es reuneix amb la direcció internacional de l’entitat, i també el primer cop que visita la seu central de l’organització a Berlín.
 
L’objectiu de la trobada ha estat explicar les polítiques de transparència, contractació pública i participació ciutadana que el Govern porta a terme i els projectes que té previst impulsar en aquests àmbits. Per la seva banda, Transparència Internacional ha proposat col·laborar amb el Govern per poder aplicar els projectes de transparència i lluita contra la corrupció que són referents a nivell internacional pel seu bon funcionament, com és el cas dels Pactes d’Integritat. Es tracta de pactes que l’organització està desenvolupant en altres països amb la finalitat de promoure l’ètica i la prevenció de la corrupció en els contractes públics.
 
El conseller Romeva ha valorat molt positivament la possibilitat de col·laborar amb una organització com Transparència Internacional, que és la més representativa a nivell mundial en la lluita contra la corrupció. “Els Pactes d’Integritat són necessaris per evitar la corrupció i assegurar la cultura de la transparència, i implicar els ciutadans en el control de la contractació pública”, ha explicat.
 
Romeva ha reiterat que aquesta col·laboració “és un pas molt representatiu pel Govern català ja que el nostre compromís des de l’inici d’aquesta legislatura és posar la màxima rellevància a les mesures de transparència i govern obert” i ha afegit que “la lluita contra la corrupció és essencial per l’administració del nostre país, i ha de ser un dels pilars de la República que estem construint”.
 
En aquest sentit, cal recordar que el Pla de Govern de la XI legislatura sobre Transparència, govern obert i contractació pública estableix que cal garantir una aplicació rigorosa i efectiva de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i també avançar cap a un sistema de govern obert al Govern català que integri les polítiques de transparència, dades obertes i participació ciutadana.
 
Aquesta reunió s’emmarca en el viatge institucional a Berlín que el conseller Romeva va iniciar aquest diumenge i que acaba avui dilluns. El conseller s’ha reunit amb la comunitat catalana a la capital alemanya. També ha visitat  la delegació del Govern a Alemanya, encapçalada per la delegada Marie Kapretz, i avui mantindrà reunions amb diversos representants d’altres institucions alemanyes, partits polítics i mitjans de comunicació.
 
Transparència Internacional (TI) és una organització no governamental dedicada a combatre la corrupció a nivell nacional i internacional. Des de la seva fundació el 1993, ha estat reconeguda àmpliament per situar la lluita anticorrupció en l’agenda global. TI està compromesa a crear coalicions de ciutadans i organitzacions per treballar en la disminució de la corrupció i la introducció de reformes.
 
 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1811

Foto 2

Foto 2 1756