• L’organisme serà clau per donar resposta a les necessitats d’informació ambiental del país
  • El projecte està dissenyat per intercanviar experiències entre les autoritats públiques i millorar el compliment de les polítiques i programes de desenvolupament regional
Presentació del projecte europeu, aquest dimecres a Solsona.
Presentació del projecte europeu, aquest dimecres a Solsona.
La quantitat d’informació científica i tècnica que es genera sobre el medi natural fa que sovint quedi dispersa i no arribi de manera directa als responsables de polítiques ambientals i de desenvolupament regional. Per això, aquest dimecres s’ha posat en marxa el projecte europeu Interreg Europe BID-REX, dissenyat per contribuir en l’intercanvi d’experiències entre les autoritats públiques i millorar, així, el compliment de les polítiques i programes de desenvolupament regional.
 
Tota la informació generada sobre biodiversitat és fonamental per establir l’estat de conservació del patrimoni natural i poder orientar adequadament les polítiques públiques de conservació de la natura. Amb tot, Catalunya vol aprofitar els recursos del programa Interreg Europe BID-REX per dissenyar el futur Observatori del Patrimoni Natural, en base a les necessitats de la Direcció General de Polítiques Ambientals, els diferents actors regionals i l’experiència d’altres regions europees.
 
Intercanvi d’experiències amb altres regions europees
 
Durant l’acte inaugural, aquest dimecres a Solsona, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha destacat la necessitat de disposar de l’Observatori del Patrimoni Natural, ja que és una eina imprescindible per involucrar i coordinar els actors rellevants en la informació sobre el medi natural del país. A més, ha dit que afavorirà l’ordre i l’intercanvi de la informació per elaborar nous productes que responguin a les necessitats de l’administració i la societat.
 
El director general del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Denis Boglio,  ha remarcat l’oportunitat que suposa per Catalunya conèixer què es fa en altres regions europees amb els mateixos problemes i necessitats. En aquest sentit, l’intercanvi de coneixements i experiències ha de permetre millorar la implementació de les polítiques regionals.
 
Finançat amb fons europeus
 
L’acte s’ha celebrat a la seu central del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), organisme que lidera el projecte. La presentació ha comptat amb la presència de representats dels nous socis de les set regions europees que hi participen. A més de Catalunya, amb el CTFC i la Generalitat com a socis, i el País Basc, també hi participen altres institucions d’Anglaterra, Itàlia, Eslovènia, Hongria i Bèlgica.
 
El projecte Interreg Europe BID-REX, finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional, té una durada de cinc anys i compta fer cinc reunions tècniques d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, així com un pla d’acció per a cadascuna de les regions implicades.

1  

Imatges

Presentació del projecte europeu, aquest dimecres a Solsona.

Presentació del projecte europeu, aquest dimecres a Solsona. 6371

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 675