La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha exigit avui al ministre de l’Interior, Jorge Fernandez Diaz, i al president de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, “explicacions immediates” després de la revelació de converses entre ells que apunten a que conspiraven contra polítics catalans. “Des del govern demanem explicacions i, per descomptat, si aquestes explicacions no són convincents i, de moment, no ho són gens, demanarem la dimissió de tots dos”, ha afirmat.
 
En paraules de la consellera Munté durant una entrevista al programa No ho sé de RAC1, el ministre Fernández “ja ens té acostumats a aquesta tendència de fabricació d’arguments i proves falses per desprestigiar persones i polítics catalans” i ha afegit que “són necessàries les explicacions del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya en seu parlamentària, es deu al Parlament que és qui el va nomenar, per donar explicacions del per què de la conversa i sobretot del contingut de la conversa”. La consellera de la Presidència ha expressat la "preocupació" del Govern davant d'uns "fets gravíssims".
 
La portaveu del Govern ha recordat que l’Oficina Antifrau “ha de vetllar per qüestions tan sensibles i importants com la transparència”, tot afegint que després dels fets coneguts avui “el que està en dubte és també el prestigi d’aquesta oficina i dels valors que com a govern defensem i treballem”.