La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, participarà, en representació de Catalunya, a la cimera marítima i pesquera que se celebra el dijous 23 de juny, al Palau de Santa Ana, seu de la presidència del Govern Regional de les Açores. La reunió estarà presidida pel comissari d’Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, i també hi participarà una delegació de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d’Europa (CPRM), encapçalada pel president del Govern de les Açores i president del CPRM, Vasco Alves; el ministre de la regió holandesa de Noord, Cees Loggen, i el ministre de la regió maltesa de Gozo, Anton Refalo. Pel que fa la delegació catalana, a banda de la consellera,  també estarà formada pel director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya(CADS), Arnau Queralt.
 
La reunió amb el comissari europeu d’Afers Marítims i Pesca és una oportunitat per compartir posicionaments pel que fa a les polítiques marítimes del grup del CPRM i consolidar el seu paper com a soci crucial per a les institucions de la Unió Europea i els actors marítims.
 
En aquest sentit, la consellera Meritxell Serret reivindicarà la condició de potència marítima mitjana de Catalunya en l’àmbit de la Mediterrània i el model innovador de gestió pesquera que s’ha començat a aplicar a Catalunya, basat en la cogestió entre tots els agents del sector.
 
 
Conferència sobre l'ordenació de l'espai marítim (Maritime Spatial Planning Worldwide)
 
El mateix 23 de juny, a partir de les 15 hores, la consellera Meritxell Serret, juntament amb el director de Pesca, Sergi Tudela, participarà a la conferència sobre l'ordenació de l'espai marítim (MSP) a escala mundial. Aquest és el sisè d'una sèrie d'actes organitzats per la Comissió Europea sobre l’ordenació de l’espai marítim i les seves diferents connexions amb els sectors econòmics i del medi ambient. Igual que en edicions anteriors, la conferència té com a objectiu avançar en l'entesa sobre l’ordenació de l’espai marítim i l'intercanvi d'experiències entre els responsables polítics, professionals i acadèmics i els grups d'interès.
 
La UE ha pres diverses mesures per millorar la gestió dels seus mars i oceans, incloent l'adopció de la Directiva marc sobre estratègia marina i la Directiva sobre ordenació de l'espai marítim. Aquests processos estan ara en desenvolupament.