·        El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest matí l’acte de graduació de 177 nous policies locals, que s’ha celebrat a l’Escola de Policia de Catalunya
 
Lliurament diplomes policies locals
El president Puigdemont lliura els diplomes als nous policies locals

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest matí, en el decurs de l’acte de graduació dels nous policies locals de Catalunya, que “en el país lliure que volem, un pilar fonamental i irrenunciable de la llibertat és la seguretat”; per això, ha assegurat, “necessitem i estem construint un sistema policial democràtic i professional, que actuï sempre per criteris policials i que ens doni a tots plegats les màximes garanties de bona praxi”.
 
El cap del Govern ha destacat, en aquest sentit, la bona praxi que hi ha al conjunt de l’esforç policial a Catalunya, perquè “bona praxi és aquella que aconsegueix amb encert els seus resultats, però també quan aquelles coses que no van prou bé les assumim i les corregim, perquè necessitem millorar cada dia”.
 
El president ha refermat el compromís del Govern per “continuar reforçant el rol imprescindible de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i dotar les nostres policies del suport material i tècnic necessari, i del suport polític i institucional que ajuda a reforçar la percepció de seguretat i confiança que la ciutadania té de manera creixent en la policia”.
 
En aquesta línia, Carles Puigdemont s’ha adreçat als nous 177 policials locals graduats avui i els ha agraït “el compromís que us ha portat fins aquí, professional però també cívic, un seguit de valors que ara teniu l’encàrrec d’encomanar a la societat que heu decidit servir i que espera molt de vosaltres”.
 
El president Puigdemont, acompanyat del conseller d’Interior, Jordi Jané, ha encapçalat aquest matí l’acte de lliurament de diplomes de la 29a promoció del curs de formació bàsica per a policies 2015-2016, que s’ha celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès. Enguany s’han graduat 177 nous agents de les policies locals de 56 ajuntaments catalans.
 
El conseller d’Interior, en el decurs de la seva intervenció, ha demanat també als nous policies “voluntat de servei a la ciutadania, no ser servils a cap altre servei que no sigui el de l’interès públic, l’interès general”. El conseller també ha volgut fer “un agraïment a tots els cossos policials perquè en els darrers 4 anys a Catalunya els fets delictius han baixat un 9%. I això és mèrit de tots”.
 
A més del president i del conseller, han pres part en aquest acte la directora de l’ISPC, Annabel Marcos; el secretari general del Departament d’Interior, Cèsar Puig; el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el cap de l’Escola de Policia de Catalunya, Antoni Permanyer, entre altres autoritats.
 
 
El 29è curs de formació bàsica per a policies
 
El curs de la 29a promoció es va iniciar el mes de setembre passat, amb 195 agents dels quals 16 han suspès i 2 han quedat pendents d’avaluar. Dels 177 policies locals graduats avui, 96 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies enguany; en concret, el Barcelonès, el Baix Llobregat i els dos Vallès són les comarques d’on provenen més alumnes. Pel que fa a les comarques de Girona, el Baix Empordà és la que compta amb més alumnes. El Segrià és la comarca d’on provenen més alumnes de la demarcació de Lleida, i finalment la de Tarragona és la demarcació menys representada, amb alumnes que provenen del Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Ebre.
 
L’edat mitjana dels alumnes se situa en els 32,7 anys, i pel que fa al gènere, un 13,85%, són dones i un 86,15% són homes.
 
Pel que fa al nivell d’estudis, el nombre d’alumnes amb estudis universitaris és del 30,77%.
 
El Curs de formació bàsica per a policies capacita l’alumnat per integrar-se en els cossos de la Policia de Catalunya i per exercir les funcions bàsiques d’un servei de policia.
 
La formació impartida a l’ISPC fa especial èmfasi en la transmissió de valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença. En aquest sentit, els alumnes treballen aprenent tècnica policial, amb tot el fonament legal per a la pràctica policial, tota la formació en deontologia i drets humans i tot ho fan fonamentant-ho en valors per donar el màxim d’ells per al cos i per al bé comú. A partir d’avui els aspirants que han superat el curs iniciaran un període de pràctiques.
 
L’ISPC s’ha convertit en un referent europeu en l’ensenyament integral dels cossos que operen en la seguretat i les emergències, des de policies, bombers, agents rurals fins a tècnics penitenciaris o instructors de seguretat privada.
 
 
 

2  

Imatges

Lliurament diplomes policies locals (1)

Lliurament diplomes policies locals (1) 991

Lliurament diplomes policies locals (2)

Lliurament diplomes policies locals (2) 675