• La conferència, que se celebra entre avui i demà a Barcelona, reuneix a representants d’alt nivell i experts de governs regionals de tot el món
  • Els participants debaten les accions necessàries per implementar el Pla Estratègic de la ONU per a la Diversitat Biològica 2011-2020 i les metes d’Aichi
Romeva St Pau Biodiversitat
 
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha inaugurat aquesta tarda la conferència internacional “Regions per a la Biodiversitat: assolint els objectius d'Aichi”, al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona. Aquesta conferència, que s’ha iniciat avui i finalitzarà demà, és un espai de trobada entre governs, entitats de conservació i altres parts interessades per debatre i reflexionar sobre les accions necessàries per implementar el Pla Estratègic de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per a la Diversitat Biològica 2011-2020 i les metes d'Aichi, a través dels governs regionals.
 
La trobada, organitzada pel Govern amb la col·laboració de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD), reuneix a Barcelona a representants d’alt nivell i experts de governs regionals de tot el món. Durant la inauguració, el conseller ha remarcat que aquesta conferència “contribueix a visualitzar el rol estratègic que tenen els governs subestatals en la conservació de la biodiversitat”, ja que les conclusions acordades pels participants seran presentades als estats que formen part de la convenció de la Biodiversitat de Nacions Unides durant la 13a Conferència de les Parts (COP 13), que tindrà lloc a Cancún (Mèxic) el mes de desembre.
 
El conseller ha assegurat que “el patrimoni natural de Catalunya és molt ric” i que “tenim l’orgull de viure en una terra amb un alt grau de biodiversitat”. “En el procés de construcció d’un nou Estat, el Govern de Catalunya vol situar la sostenibilitat en el centre de l’acció política”, ha afegit.
 
Durant la seva intervenció, Romeva ha assenyalat que el Govern s’ha compromès a adoptar i implementar dues eines clau en la protecció del patrimoni natural, com són la Llei de la biodiversitat i el patrimoni natural i l’Estratègia catalana per a la Conservació de la Biodiversitat. El conseller ha destacat també que Catalunya ha avançat en el compliment de moltes de les metes d’Aichi, com ara la conscienciació social respecte del valor de la biodiversitat, la integració d’aquest concepte en l’ordenació del territori, el disseny d’una xarxa d’àrees protegides i la restauració d’hàbitats.
 
Final de la copresidència catalana de la xarxa nrg4SD
 
Aquesta conferència té lloc l’endemà de la celebració de l'assemblea anual de la xarxa nrg4SD -inaugurada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull- i que va coincidir amb la finalització del mandat de Catalunya copresidint les Regions del Nord de la Xarxa. En aquests sis anys, s’ha pogut dur a terme una participació molt activa en els grans esdeveniments de l’agenda internacional de medi ambient i sostenibilitat com el Rio+20, l’Agenda 2030 i les COP de canvi climàtic i diversitat biològica. D’altra banda, s’ha potenciat la cooperació entre els membres de l’nrg4SD i la posada en marxa d'iniciatives com el “RegionsAdapt”.
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 5200