El president ha presentat llibre el conseller Vila
El president, el conseller Vila i Joan Matamala, a la presentació (Autor: Jordi Bedmar)
  • El cap de l’Executiu ha presentat a Girona el llibre del conseller Santi Vila, Un moment fundacional
 
  • Assegura que “fins que Espanya no reconegui l’independentisme com un actor igual com Catalunya ha reconegut l’unionisme no entendrà res ni formarà part de cap solució”
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat avui que “Catalunya està en un moment fundacional”, perquè “estem creant una nació, que hem heretat i que tenim el deure de llegar a les futures generacions” i “fer un país vol dir fer-lo tots i amb totes les idees”. El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte de presentació del llibre del conseller Santi Vila, Un moment fundacional, on el titular de Cultura exposa la seva visió de la societat, el país i la política actual, des de la seva experiència com a alcalde de Figueres i com a conseller de Territori i sostenibilitat.
 
Pel cap de Govern, “cada dia és un moment fundacional”, perquè “els futurs mai són estables” i “sempre t’has d’interrogar a través de les teves conviccions profundes de la millor manera de servir la societat”. Una “atenció permanent que sempre en ha reunit al Santi i a mi”, ha afegit.
 
El conseller Vila, ha insistit el president, “és uns heterodox reconsagrat i jo m’hi sento molt bé”, perquè “si només ens guiem per l’ortodòxia no farem res”. “Hem d’entendre l’altre i tenir a disposició a entendre’l”, ha assegurat Carles Puigdemont. “El reconeixement de l’altre és clau”, ha reblat.,
 
El cap de l’Executiu ha instat l’Estat a aplicar aquesta mateixa “heterodòxia” per afrontar el procés polític català. “Fins que Espanya no reconegui l’independentisme com un actor igual com Catalunya ha reconegut l’unionisme, com un actor que és aquí per quedar-se, no entendrà res ni formarà part de cap solució”, ha afirmat el president. I ha insistit: “la solució demana heterodòxia, fugir cada dia del confort de les teves pròpies conviccions”.
 
 
Acte de presentació
 
De la seva banda, el conseller de Cultura ha defensat durant la presentació d’aquest matí que “la independència és una oportunitat per a un veritable moment fundacional basat en el progrés i la modernitat”. Un moment fundacional, ha dit Santi Vila, “és una aposta pel país des del reformisme modern”. “Aquest llibre reverencia la vida i hi ha moltes experiències i iniciatives socials i ciutadanes en les quals això aflora”, ha conclòs.
 
A banda del president Puigdemont i del conseller Vila, també ha intervingut en l’acte el director de la fundació llibreria Les Voltes, Joan Matamala. A la presentació, que s’ha fet a la Casa de Cultura de Girona, també han assistit el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Pere Vila.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1180