• La Consellera Munté ha participat avui en la 7a edició del Festival En Veu Alta a Pradell de la Teixeta
La consellera Neus Munté visita el Festival EVA
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha participat avui en l'espai Tu mateix! fòrum Obert del Festival En Veu Alta a Pradell de la Teixeta, que ha celebrat la seva 7a edició omplint el municipi de propostes artístiques de petit format vinculades amb la paraula i la tradició oral.
 
La consellera, acompanyada de l’alcaldessa de Pradell de la Teixeta, Mar Amorós, i d'altres membres del consistori, ha visitat diferents espais de Pradell de la Teixeta i s'ha dirigit al públic del fòrum obert, felicitant el municipi, perquè "des d'un municipi petit i un festival de petit format es fan coses immenses com donar la paraula a tothom, per a expressar idees, pensaments i sentiments de tota mena".
 
Munté ha destacat, que "en la nostra llengua tenim un mot molt especial, com és enraonar, que vol dir parlar des de la raó", i per això la paraula té un paper molt important en les nostres tradicions.
 
La consellera ha recordat, que "la conquesta de les nostres llibertats ha estat gràcies a la paraula, que ens permet reivindicar i existir, i tirar endavant aquest país" i ha volgut reivindicar aquest dret per a "alguns països que no tenen aquesta llibertat". Però tot i això, Neus Munté ha lamentat, que "molt sovint a Catalunya també ens volen limitar la nostra llibertat d'expressió"
 
Segons Munté, "la nostra veu no s'escolta prou des del govern de l'Estat. Ja fa anys que formulem propostes per tal que es respecti la nostra diversitat, clams per decidir lliurement el nostre futur col.lectiu. Mai en contra de ningú, sinó en favor de Catalunya, però el govern de l'Estat no escolta". Davant d'aquesta actitud, la consellera de la Presidència ha fet una crida afirmant que "hem de fer tot el possible per continuar-nos explicant, continuar fent pedagogia, però hem pres ja les nostres pròpies decisions i tenim la ferma voluntat de tirar endavant el camí que ha triat el poble de Catalunya".
 
Neus Munté ha felicitat el municipi i la direcció del festival i els ha traslladat "tot el suport del Govern de la Generalitat per la iniciativa, consolidada ja després de set edicions"