CPNL
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza més de 200 cursos de diversos nivells, que es duran a terme durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu d’oferir una manera fàcil de millorar les habilitats comunicatives.
 
Aquesta oferta se suma als 1.967 cursos que ha organitzat de gener a juny de 2016 el Consorci, que han suposat la formació de 37.768 persones que s’hi han inscrit per aprendre o millorar el seu nivell de català. L’alumnat dels cursos també ha gaudit d’activitats culturals que s’han organitzat dins i fora de l’aula.
 
Tota l’oferta d’estiu del CPNL es pot consultar en el cercador de cursos del web del Consorci.
 
Els cursos d’estiu que s’ofereixen són de nivell bàsic i nivell elemental. També hi ha oferta de grups de conversa i reforç d’ortografia. L’assoliment del nivell bàsic, permet resoldre les necessitats comunicatives fonamentals de la vida quotidiana i el nivell elemental amplia les habilitats orals i iniciar les escrites.
 
Pel que fa als grups de conversa, ofereixen un espai per practicar el català en un context distès i  perdre la por de parlar en una nova llengua. Les sessions de reforç d’ortografia permeten resoldre dubtes concrets i conèixer els recursos que hi ha a la xarxa per resoldre’ls de manera autònoma.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.