• El secretari d’Infraestructures reclama que l’Estat compleixi amb els compromisos pendents a la xarxa per revertir aquesta situació
  • Ricard Font diu que els catalans “estem patint el maltractament del Ministeri de Foment” per la falta d’inversions a Rodalies i Regionals
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha qualificat d’“autèntic desastre” les comunicacions amb ferrocarril entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, arran de l’avaria aquest dijous al matí en una catenària a l’alçada de Vandellòs (Baix Camp). Font ha lamentat que els usuaris hagin estat una hora dins del tren i que alguns hagin hagut de ser atesos pels serveis mèdics. El responsable d’Infraestructures del Govern ha reclamat a l’Estat les inversions pendents a la xarxa, “especialment castigada en el cas de línia R16” on la fiabilitat, ha recordat, és només del 28%.
 
L’avaria de primera hora ha obligat a interrompre la circulació de trens per les dues vies entre L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i L’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i ha afectat el servei tant de la línia R16 com el de llarga distància del Corredor Mediterrani. Uns 200 usuaris han hagut de ser evacuats i se’ls ha ofert transport alternatiu amb autobús.
 
Font ha dit que els trens han patit demores de 120 minuts, que s’afegeixen als retards habituals en aquesta línia provocats per les limitacions temporals de velocitat i per l’avaria a l’enclavament de Mont-roig del Camp, “que trigaran més de quatre mesos a resoldre”. “Els ciutadans de Catalunya estem patint el maltractament del Ministeri de Foment a través de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per la falta d’inversions a la xarxa”, ha recordat. I per això ha exigit: “L’Estat ha de prendre les decisions per revertir aquesta la situació de manera urgent i immediata”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 46