La consellera Munté durant la roda de premsa d'avui

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha enviat aquesta tarda en roda de premsa un “missatge de tranquil·litat” davant els “missatges tremendistes” d’algunes formacions polítiques després de la darrera sentència del TC.  Munté ha assegurat que “continuem treballant amb intensitat el desenvolupament del mandat democràtic del 27s” i ha afirmat que “si analitzem els preceptes suspesos per aquesta sentència veiem que l’afectació real sobre el dia a dia de les estructures d’estat és mínima”.
 
Munté  ha recordat que aquesta sentència  “respon a un recurs del govern d'un PP amb majoria absoluta, i que ara és un govern en funcions” plantejat “abans de les eleccions del 27S, d’on va sortir mandat democràtic que el govern de Junts pel Sí segueix fil per randa”. Per aquest motiu, ha mostrat el “compromís ferm del Govern amb la construcció de les estructures d’estat i amb l’elaboració dels marcs normatius necessaris”.
 
Durant la seva atenció als mitjans de comunicació, la portaveu Munté ha explicat que  “tirem endavant amb l’agència tributària i l’agència catalana de protecció social”. En referència a l’agència tributària catalana ha recordat que “no està suspesa” ja que “està reconeguda a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i és un instrument imprescindible al conjunts dels estats”. Munté ha precisat també que “la sentència preserva la disposició que crea l’agència catalana de protecció social” i, per tant, “continuarà la seva tramitació en seu parlamentària, tal i com estava previst”.
 
De totes maneres, la portaveu del Govern ha recordat que tal i com ha passat amb totes les iniciatives de l’executiu impugnades pel govern espanyol “com a Govern hem tingut sempre voluntat de tirar endavant i buscar alternatives”. “Sempre hem trobat amb les altres formacions polítiques i entitats socials la manera de salvar els obstacles i tirar endavant. Segur que amb aquesta sentència farem el mateix”, ha afegit.
 
Durant la seva intervenció, la portaveu ha lamentat, un cop més, que el Govern ha tingut coneixement de la decisió del Tribunal Constitucional pels mitjans de comunicació.