Govern
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit avui la recepció oficial als equips catalans participants en els tornejos internacionals de la FIRST LEGO LEAGUE.
 
L’acte, celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha comptat amb la presència dels nou equips que han participat en l’edició d’enguany d’aquest programa internacional, que té per objectiu promoure les vocacions científiques entre els joves:
 
  • KRONOS La Vall (Col·legi La Vall. Bellaterra)
  • Ypsilon Viaró (Col·legi Viaró. Sant Cugat del Vallès)
  • BEPA Nais (Escola Betània Patmos. Barcelona)
  • BEPA Team (Escola Betània Patmos. Barcelona)
  • Fedac Minstorns (Escola Fedac. Horta Barcelona)
  • Vídem 42 (Institut Alexandre Delofeu. Figueres)
  • Escola Els Estanys (Escola Els Estanys. Castell-Platja d’Aro)
  • Jeansworld (Sagrat Cor Sarrià. Barcelona)
  • En-Res Team (Sagrat Cor Sarrià. Barcelona)
 
La consellera Munté ha celebrat la presència al Palau de la Generalitat de “tant talent jove”, i ha qualificat als nens i nenes assistents de “grans ambaixadors de Catalunya al món”.
 
Munté ha fet especial menció a les nenes i noies assistents, ja que tal com ha explicat, “la setmana passada vàrem celebrar un acte amb dones que es dediquen al sector de la tecnologia i que ens explicaven que s’ha de potenciar el paper de les dones en el sector TIC, perquè són molt poques les que s’hi senten atretes i que s’hi dediquen professionalment. M’alegra veure que això està canviant i que l’aportació femenina al sector anirà creixent amb vosaltres”.
 
Neus Munté ha destacat, que “us encanta afrontar desafiaments i superar reptes, i a través del FIRST LEGO LEAGUE convertiu aprendre, innovar i treballar en equip, en un desafiament, en una diversió, en una experiència apassionant, i apreneu i desenvolupeu habilitats que us seran molt valuoses per al futur i per a seguir cultivant  les vostres  vocacions”.
 
Ha recordat també, que “les carreres que compten amb millors perspectives laborals de cara al futur són ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques. Així doncs us felicito, perquè vosaltres que des de tan joves ja teniu clara la vostra vocació, la vostra passió, teniu molt a dir en el futur”.
 
“Vosaltres sou l’ànima d’aquesta experiència, que és possible gràcies a la col·laboració d’empreses, institucions i organitzacions, i a través de la qual, tenim la voluntat i l’objectiu de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques i oferir-vos millors oportunitats a tots vosaltres, a les futures generacions d’enginyers i científics del nostre país”, ha afirmat la consellera, qui ha destacat, que “vosaltres poseu el talent, nosaltres com a Govern les eines per garantir-vos i facilitar-vos els camins per arribar allà on vulgueu”.
 
A l’acte han participat també el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, i el president de la Fundació Scientia, organitzadora a Espanya de la First Lego League, Ricard Huguet.
 
Puigneró ha aprofitat la seva intervenció per a anunciar que el proper mes de setembre la Generalitat impulsarà el programa BITBOT.CAT de capacitació en programació i robòtica, que es desenvoluparà com a oferta d’activitats extraescolars, “perquè els nens i nenes aprenguin programació, robòtica i disseny 3D mentre es diverteixen”.
 
Per la seva part, Huguet ha agraït la recepció i ha destacat que “Catalunya té un pes molt important a nivell mundial, ja que 9 dels 15 equips amb representació internacional són catalans”.