• La consellera de la Presidència agraeix des del Parlament "totes les mostres de suport que la societat catalana ha fet evidents a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs"
La consellera de la Presidència ha agraït totes les mostres de suport que la societat catalana ha fet evidents a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs davant la persecució judicial en relació amb el procés participatiu del 9N, en el transcurs de la sessió de control al Govern celebrada avui en el Ple del Parlament.
 
Segons Munté, "aquesta és una acusació personalitzada en ells, però que va en contra de tot el poble de Catalunya. Una persecució que no servirà de res" i l'ha qualificat de "flagrant i vergonyant la judicialització de la política, a la que ens tenen acostumats des de Madrid".
 
La consellera ha insistit que "l'actuació el 9N del Govern va ser totalment legítima, responsable i ajustada a dret, en cap moment contradictòria amb la suspensió decretada pel Constitucional" i ha recordat que "quan el TC va aturar el procés de participació, l’organització del 9N la van portar a terme 40.930 voluntaris i voluntàries, que es van convertir en els actors d'un procés democràtic".
 
"Els que van en contra del dret a decidir van intentar que no hi hagués urnes el 9N però n’hi va haver, la participació final va ser de 2.344.828 persones, i això en qualsevol estat democràtic seria un triomf de la democràcia", ha afirmat Munté.
 
Neus Munté ha reiterat el compromís del Govern de "fer tot el possible per revertir la situació que viuen els imputats, perquè és una injustícia" i ha afirmat, que "si aquesta persecució politico-judicial segueix el seu curs trobarem els mitjans per fer veure al món i a tots els països democràtics que estem davant d’una injustícia sense precedents en un estat suposadament democràtic en ple segle XXI", i ha reiterat l'afirmació feta pels dirigents imputats, "ho tornaríem a fer".