• És el primer teatre de Catalunya que obté l’ecoetiqueta dins la categoria d’equipaments escènics i musicals i espais d’arts visuals

 

  • L’estalvi de recursos, l’eficiència i la inclusió de paràmetres ambientals en la seva gestió diària exemplifiquen la seva aposta per la sostenibilitat

 

Sala gran del Gran Teatre del Liceu.
Sala gran del Gran Teatre del Liceu.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental al Gran Teatre del Liceu dins la categoria d’equipaments escènics i musicals i espais d’arts visuals. Això el converteix en  el primer teatre que obté el distintiu. Amb ell són ja 214 les entitats catalanes qualificades amb la insígnia de garantia ambiental.
 
El Gran Teatre del Liceu ha demostrat l’aposta per la sostenibilitat ambiental en les activitats que realitza. A més, ha evidenciat que l’estalvi de recursos, l’eficiència i la inclusió de paràmetres ambientals en la seva gestió diària no es contradiu amb l’excel·lència de la seva activitat cultural.
 
Promoció entre usuaris i treballadors
 
El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental pretén reconèixer aquells productes i serveis que compleixen uns requisits ambientals, més enllà de la normativa vigent. En el cas dels equipaments escènics i musicals i els espais d'arts visuals, aquesta ecoetiqueta valora l’eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com l’estalvi d’aigua, la gestió de residus o la formació ambiental dels treballadors i la promoció entre els usuaris. Aquest darrer té molta rellevància degut a l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.
 
Per minimitzar els impactes ambientals dels equipaments, el distintiu fomenta la recopilació de dades per fer un seguiment i, d’aquesta manera, esdevenir una eina en la presa de decisions per a una millor gestió.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1105