• El cap de l’Executiu denuncia davant del ple del Parlament que l’Estat “utilitza recursos públics, que s’haurien de destinar a lluitar contra la corrupció, per empastifar els qui tenim una ideologia independentista”
  • Carles Puigdemont subratlla el compromís del Govern de la Generalitat amb la lluita contra la corrupció, com ho demostra la creació de la conselleria de Transparència
El president Puigdemont durant la sessió de control
El president Puigdemont durant la sessió de control
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat avui davant del ple del Parlament de Catalunya, que, com han reconegut poders públics de l’Estat,  “s’han posat a disposició recursos públics, que haurien d’anar destinats a lluitar contra la corrupció, per intentar empastifar gratuïtament els qui tenim una ideologia independentista”. El cap de l’Executiu, que s’ha referit amb aquestes paraules a l’anomenada Operació Catalunya, ha advertit que “no val la versemblança de corrupció per empastifar gent que tenim una ideologia diferent”.
 
Davant d’aquesta manera de fer per part de l’Estat, el president s’ha refermat en la seva voluntat de “tirar endavant sense por ni vacil·lacions” i que Catalunya sigui un estat independent, entre d’altres motius, “per fugir d’aquesta mena de pràctiques, en què es barregen els poders de manera impúdica i s’utilitzen recursos públics, que són d’uns ciutadans en crisi, per espiar i fabricar informes difamatoris calumniant persones pel delicte de no pensar el mateix que el que pensa el Govern central”.
 
En aquesta mateixa línia, i en resposta a una pregunta del grup de Junts pel Sí durant la sessió de control, Carles Puigdemont ha fet notar que amb la seva actuació el Govern de l’Estat “ha compromès la feina i el bon nom de professionals de la judicatura o de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, amb una manera molt poc presentable d’utilitzar estructures de l’Estat per combatre l’adversari polític”.
 
En un altre moment de la sessió de control, a preguntes del grup de Ciutadans, el cap de l’Executiu ha insistit en el compromís del Govern per lluitar contra la corrupció, com ho demostra “la creació d’una conselleria específica de Transparència i d’Afers Exteriors”. En resposta a aquest mateix grup, el president ha ironitzat: “celebro la seva exigència en el combat contra la corrupció, estic convençut que figurarà en les converses que tenen amb el PP per ajudar-lo a formar govern i seran absolutament intolerants amb totes aquelles pràctiques que els sonin com a corrupció”.
 
El president també s’ha referit, d’altra banda, a l’informe del Ministeri d’Afers Exteriors sobre l’acció exterior de la Generalitat, i ha subratllat “el ridícul d’un govern que es passa tot l’any menys un dia dient que ningú ens escolta, que no comptem per res i que el cas català no interessa a ningú, i aquell dia el que  fa és un informe intern mostrant la seva preocupació perquè això funciona”. I ha posat en valor que, “més enllà de les fotografies i si el president Obama rep 5 o 10 minuts els grans líders d’aquest estat, existeix la feina del dia a dia que fan el conseller Romeva i altres consellers i molta gent de la diplomàcia civil d’aquest país per intentar explicar al món una cosa que el món té interès a saber i el Govern espanyol no, que és què està passant a Catalunya”.
 
“L’eradicació de la violència masclista és una prioritat”
Un altre dels temes que s’han abordat durant la sessió de control ha estat la lluita contra la violència de gènere, que, ha dit, “no només condemnem, sinó que lluitem per eradicar”. “L’eradicació de la violència masclista és una prioritat d’aquest Govern”, ha subratllat. El president també ha “condemnat i lamentat profundament”, durant la seva intervenció, les agressions sexuals que hi ha hagut  a Pamplona durant els Sanfermines.
 
D’altra banda, a preguntes del PP sobre la lluita contra la venda ambulant no autoritzada, el president ha advertit que “és molt fàcil fer demagògia i populisme amb aquest tema” i que no es pot “fer veure que aquest és un problema senzill que desapareix amb una mica o molta pressió policial”. Davant d’aquest tema, ha dit, “només es pot fer una cosa, que és treballar coordinadament amb els ajuntaments, que saben que poden comptar amb l’esforç del Govern de la Generalitat”.

1  

Imatges

El president Puigdemont durant la Sessió de control

El president Puigdemont durant la Sessió de control 496