• El cap del Govern ha rebut aquest vespre les seleccions de la Federació Catalana de Rugby, guanyadores de les quatre competicions d'aquesta temporada
 
Recepció Federació Catalana de Rugby
El president Puigdemont es fotografia amb els jugadors i tècnics de les seleccions catalanes de rugby

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest vespre, al Palau, les seleccions de la Federació Catalana de Rugby, que han volgut oferir els trofeus dels quatre campionats estatals que s’han celebrat aquesta temporada i que han estat guanyats tots per aquests equips catalans. El president els ha felicitat per aquests triomfs que “al darrere porten també el triomf del país, perquè, quan la gent us mira, veu un  esport noble, amb uns valors propis que van més enllà d’una competició, i uns esforços que tenen a veure amb el model de vida i d’entendre la societat que volem”.

A la recepció, que s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau, han assistit  els jugadors i el cos tècnic de les seleccions de les categories sub 16, infantil; sub 18, cadets; sub 21, juvenil, i l'absoluta femenina, tots ells guanyadors del seus respectius campionats, a més dels integrants de l'absoluta masculina, que van triomfar en el campionat internacional contra Portugal. També han participat en l’acte el president de la Federació Catalana de Rugby, Ignasi Planas, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.
 
El president ha recordat durant la seva intervenció que el rugby “és un esport encara minoritari però té vocació de deixar de ser-ho, com ho demostra el tast que vam tenir el passat mes al Camp Nou”, en referència al partit de la final de la lliga francesa d’aquest esport que es va disputar a Barcelona, i que “va suposar un rècord d’espectadors en una competició entre clubs, i es va celebrar a Catalunya”, ha subratllat.
 
Pel cap de l’Executiu, aquest èxit “no és casualitat” perquè “aquest país està en condicions de fer també el salt en rugby” . “Tenim bona saba, tradició i formem part de la història d’aquest esport; per això, estic convençut que quan aquest país esdevingui un estat independent serà referent també en el rugby i ens sentim orgullosos d’aquesta possibilitat”, ha reblat.
 

1  

Imatges

Recepció Federació Catalana de Rugby

Recepció Federació Catalana de Rugby 6160