El Govern ha aprovat concedir les distincions Jaume Vicens Vives 2017 a la qualitat docent universitària a quatre professors i tres projectes de les universitats catalanes. Els guardonats han estat seleccionats a partir de les propostes fetes pels consells socials de les universitats públiques o òrgans equivalents de les universitats privades. Són els següents:
1. Premis individuals, dotats amb 20.000 euros cada un:
· Sílvia Simon Rabaseda, professora de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, per la seva contribució a la qualitat de la docència universitària en l’ús de les noves tecnologies i les noves metodologies per facilitar l’aprenentatge, així com pel seu lideratge com a dona científica i el seu compromís amb la ciència.
· Antoni Carreras Casanovas, professor del Departament de Dret Públic de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, en reconeixement al seu projecte Metodologies docents per estimular l’interès per una matèria amb la complicitat de la societat.
· Mar Sabadell Bosch, professora d’Estudis d’Economia i Empresa, en l’àmbit del Dret laboral i Dret fiscal, de la Universitat Oberta de Catalunya, pel seu impuls i la seva tasca de disseny innovador i desenvolupament de pràctiques en espais empresarials, en un context virtual d’aprenentatge (Aula Site Professional Ad-Hoc – ASPA).
· Julita Oliveras Masramon, professora de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Se li reconeix el seu lideratge del Programa Ciència i Societat d’apropament de l’estudiant universitari i preuniversitari a la ciència més innovadora.
2. Premis col·lectius, dotats amb 20.000 euros cada un:
· Grup d’Innovació Docent Consolidat Dikasteia, de la Universitat de Barcelona, per la seva consolidada trajectòria com a grup pioner i expert en el desenvolupament de metodologies actives innovadores de formació i d’aprenentatge en Dret, ADE i Relacions Laborals.
· Projecte Aprenentatge Servei en l’àmbit de l’optometria al Centre Universitari de la Visió de la Universitat Politècnica de Catalunya, en reconeixement al desenvolupament pioner de la metodologia docent “aprenentatge-servei” de consolidació i posada en pràctica dels coneixements teòrics en l’atenció a usuaris.
· La formació Dual: un enfocament innovador d’integrar en el projecte formatiu de l’estudiant universitari el treball i l’estudi, del Vice-rectorat de Planificació, Innovació i Empresa, l’Escola Politècnica Superior, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària, la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social i el Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida, per la posada en marxa, pionera i reconeguda institucionalment.
Els premis van ser creats per Decret del Govern de 1996 i es lliuraran el proper 8 de setembre, durant l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2017-2018. L’import atorgat a cada persona i projecte guardonats s’haurà de destinar a projectes d’innovació o de millora docent.