- El conseller de la Presidència ha fet aquestes declaracions des de Bilbao, on ha participat a la taula rodona ‘L’aplicació del dret d’autodeterminació a Catalunya i vist des d’Euskadi’, organitzada per l’ANC d’Euskal Herria
- “Per molta insistència que hi hagi per causar por, la determinació del govern és absoluta: l’1-O es votarà”, ha reblat Turull
- També ha recordat que l’Estat “actua cap a nosaltres de manera preventiva, per una cosa que està despenalitzada que és convocar un referèndum”
“L’1-O no el frenaran”. Així de contundent s’ha mostrat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, a Bilbao des d’on ha llançat una interpel·lació a l’Estat preguntant-li si “estan disposats a seguir carregant-se els pilars bàsics de la democràcia a costa d’intentar frenar l’1-O”. Turull ha fet referència a principis democràtics fonamentals com la “llibertat d’expressió”, per exemple, la dels diputats, de “poder parlar del que vulguin”.
El conseller ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans de comunicació abans de participar a la taula rodona ‘L’aplicació del dret d’autodeterminació a Catalunya i vist des d’Euskadi’ a Bilbao, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Euskal Herria en el marc del Dia de la solidaritat amb el referèndum de Catalunya.
Turull ha explicat que “per molta insistència i estratègia que hi hagi per intentar causar por, desorientació i dubtes cap al poble de Catalunya, la determinació del govern és total, absoluta”. “L’1-O es votarà”, ha reblat.
El conseller també ha llançat un missatge a tots aquells que estan “intentant desorientar i fer por” assegurant que “estan perdent el temps i se’ls està tornant un boomerang” ja que “si hi havia gent que dubtava d’anar a votar l’1-O, ara hi anirà”. En aquest sentit, ha argumentat que “l’estratègia que s’està seguint des de diferents estaments ens reforça més en el nostre compromís”.
Turull ha recordat que l’Estat “actua cap a nosaltres de manera preventiva, per una cosa que està despenalitzada que és convocar un referèndum”. D’aquesta manera, ha posat d’exemple Euskadi, on “es va penalitzar convocar referèndum i després es va despenalitzar”.