- El portaveu del Govern ha reiterat un cop més que “convocar un referèndum no és delicte
- Es mostra convençut que l’1 d’octubre els ciutadans de Catalunya respondran “per una qüestió de dignitat” davant de com està sent l’actuació del Govern l’estat
“Hem arribat a una cruïlla i la decisió més important que ha de prendre aquest país no l’ha de prendre un Govern amb negociacions i en despatxos sinó que la decisió l’ha de prendre la gent”, amb aquestes paraules ha descrit el conseller de la Presidència la disposició del Govern de donar compliment al mandat rebut ahir del Parlament de Catalunya un cop aprovada la Llei del referèndum d’autodeterminació i signat el decret de convocatòria.
En diverses entrevistes a mitjans de comunicació aquest mati, Jordi Turull ha subratllat que ahir va haver-hi un mandat del Parlament de Catalunya, es va signar el decret de convocatòria del referèndum i per tant el Govern “ es posa a treballar” perquè l’1 d'octubre tothom pugui votar, “ja pot tronar, nevar o fer molt vent. Nosaltres farem això perquè és el nostre contracte amb els ciutadans de Catalunya”.
El portaveu del Govern ha reiterat un cop més que “convocar un referèndum no és delicte” i no ho és perquè malgrat la insistència del Partit Popular, el mateix Congrés dels Diputats va derogar els articles que el tipificaven com a tal. Per tant, “tot aquest debat penal i jurídic és un absurd increïble. És perseguir un delicte que no existeix. Per tant, no només estem legitimats, sinó el que fem és perfectament legal”.
En aquest sentit el conseller de la Presidència ha admès que “només ens fa patir una cosa, que ens inhabiliti el poble de Catalunya, tenim un contracte amb ell i no volem de cap de les maneres que qui ens inhabiliti sigui el poble de Catalunya. Ara que tenim la llei i el decret de convocatòria i totes les normes complementàries, ara hi ha molta feina per part de la Generalitat, i per tant a treballar al màxim perquè l'1 d'octubre tothom voti”.
Turull s’ha mostrat convençut que l’1 d’octubre els ciutadans de Catalunya respondran, “que hi haurà molta més participació de la que ens podem imaginar” per diversos motius “pels que estan entusiasmats per poder votar que sí, pels que estan preocupadíssims perquè guanyi el sí i son partidaris del no” però sobretot, ha dit “per una qüestió de dignitat” davant de com està sent l’actuació del Govern l’estat.
El conseller Turull també ha sortit al pas sobre la polèmica suscitada pel caràcter vinculant dels informes del Consell de Garanties Estatutàries, ha recordat que tot i que l’Estatut “que van aprovar els ciutadans de Catalunya” establia que els informes del Consell de Garanties Estatutàries eren vinculants, el Tribunal Constitucional, “que es va carregar el que van votar els ciutadans de Catalunya, va dir que l’informe del Consell de Garanties Estatutàries era un informe informatiu però que, en cap cas, podia tenir caràcter vinculant”.