• L’Oficina esdevindrà l’estructura política de caràcter transversal encarregada de desenvolupar la carta de compromisos cap a l’Objectiu 2025
El Govern ha acordat iniciar els treballs per a la creació de l’Oficina per a la Reforma Horària de Catalunya. La creació d’aquest organisme respon a la voluntat del Govern de donar resposta als compromisos establerts en el Pacte per a la Reforma Horària signat per 109 entitats i agents econòmics i socials. L’Oficina per a la Reforma Horària esdevindrà l’estructura política de caràcter transversal encarregada de desenvolupar la carta de compromisos cap a l’Objectiu 2025 de reforma horària. L’Oficina serà pionera al conjunt de l’Estat en l’impuls de mesures per la racionalització dels horaris a Catalunya.
 
El Govern també impulsarà la creació i constitució de la Comissió de seguiment per a la Governança del Pacte per a la Reforma Horària així com les Taules Quadrangulars permanents (de caràcter sectorial), que esdevindran l’espai de concertació del seguiment dels acords del Pacte entre totes les parts signants.
 
D’altra banda, la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària, també impulsada des del Govern, serà l’òrgan d’interlocució entre els departaments i serà coordinada per l’Oficina per a la Reforma Horària.
 
La carta de compromisos cap a l’Objectiu 2025 contempla com a propòsits, entre d'altres, recuperar les dues hores de desfasament horari en relació amb la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.
 
L’Objectiu 2025 vol contribuir a:
 
§  Augmentar els nivells de benestar social de a ciutadania i protegir-ne la salut, especialment la dels col·lectius més vulnerables.
§  Fer una distribució més racional dels temps en la vida quotidiana.
§  Assolir uns nivells més alts de conciliació de la vida familiar, laboral i personal.
§  Afavorir la pràctica d’activitats que contribueixin a l’adopció d’hàbits més saludables.
§  Millorar el rendiment escolar.
§  Incrementar el temps per al descans.
§  Assolir els objectius de corresponsabilitat i d’equitat de gènere.
§  Millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses.
§  Afavorir la participació ciutadana en iniciatives i organitzacions de la societat civil i en la gestió dels afers públics.