La consellera Artadi durant la presentació del congrés de cuina catalana
La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha subratllat el model d’èxit de la gastronomia i cuina catalanes i ha destacat la necessitat “que aquest model segueixi sent competitiu, sostenible, que reflecteixi els valors i la història i que arribi a totes les capes de la societat”. Durant la presentació del Tercer Congrés Català de Cuina, la consellera ha assegurat que “el compromís de la Generalitat és una estratègia de país que s’ha de poder fer entre tots i que no només l’han de fer les institucions”. En aquest sentit ha volgut remarcar la “transversalitat” del Tercer Congrés Català de la Cuina, donat que enguany “gairebé tots els departaments de la Generalitat de Catalunya hi estan col·laborant, i tots tenen una afectació que anys enrere no es podria haver vist”.
 
La portaveu ha remarcat la capacitat de la cuina catalana de reflectir l’estat anímic de la societat, on es contraposa la hiperconnexió amb la necessitat “de tornar a les arrels, de revaloritzar el que és local, de tornar a les nostres tradicions i al nostre patrimoni per projectar-nos en el futur i per projectar-nos en el món”. 
 
La consellera Artadi ha dit que “és un honor” poder col·laborar amb el Tercer Congrés i ha assegurat que a dia d’avui, “la tasca i l’obligació  de la Generalitat és recuperar el temps perdut” ja que “anem tard per l’aplicació de l’article 155” quant al suport de projectes “impulsats per les universitats, la societat civil i sectors que han quedat endarrerits”. En la seva intervenció, la consellera també ha volgut recordar que “falta gent entre nosaltres” i que hauria de ser el conseller Jordi Turull qui presidís l’acte de presentació.
 
El Congrés, impulsat per la Generalitat de Catalunya juntament amb entitats com l’Institut Català de la Cuina Catalana, la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat  Rovira i Virgili, Universitat de Lleida, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic i Campus de l’Alimentació; pretén elaborar una reflexió sobre el recorregut de la cuina catalana en la nostra societat els últims 25 anys, a més de consolidar el seu model d’èxit per garantir-la al llarg dels propers anys posant la mirada.

2  

Imatges

La consellera Artadi durant la presentació del Congrés de cuina catalana

La consellera Artadi durant la presentació del Congrés de cuina catalana 247

La consellera Artadi durant la presentació del Congrés

La consellera Artadi durant la presentació del Congrés 462