• Avui s’ha celebrat la jornada de treball sobre democràcia digital per dissenyar un marc regulador en l’àmbit digital a Catalunya
  • El fòrum de debat compta amb la participació d’experts internacionals, institucions i societat civil
  • El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat que proposarà al Fòrum Cívic i Social incloure el debat sobre una legislació de drets digitals
El conseller Puigneró durant la inauguració de la jornada
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha inaugurat aquest matí la jornada sobre democràcia digital “Tecnologia: Una oportunitat o una amenaça per a la democràcia?”, que té per objectiu crear un marc regulador del Govern de la Generalitat sobre els drets i deures digitals.
 
El responsable de Polítiques Digitals ha assegurat que “els drets digitals són un dret fonamental, i el govern de Catalunya té la voluntat de blindar els drets digitals mitjançant l’elaboració del primer marc de drets i deures de Catalunya”. En paral·lel, el conseller ha anunciat que proposarà al Fòrum Cívic i Social incloure el debat sobre una legislació de drets digitals.
 
A l’acte, obert a institucions, professionals, experts i societat civil, s’ha parlat sobre com la tecnologia pot ajudar a millorar les democràcies, ja que avui en dia la revolució digital ha donat peu a noves formes de participació ciutadana en l’àmbit públic.
 
Al llarg de la jornada s’ha dit que quan es parla de noves formes de participació ciutadana gràcies a la tecnologia, ja no només es fa referència al vot electrònic, com una de les facilitats que brinda la tecnologia, sinó que es va més enllà, es parla de govern obert, de la transparència com a mitjà per augmentar el compromís dels ciutadans en el procés democràtic. A la sessió també s’han comentat els reptes i riscos que planteja aquest augment de la participació ciutadana en l’esfera política.
 
D’altra banda, la creació d’aquest marc regulador que busca garantir els drets dels ciutadans i de les empreses a Internet també vol evitar que no es tornin a repetir els fets ocorreguts durant la tardor de l’any passat, en què Catalunya va ser objecte d’una ofensiva policial i judicial que va incloure el tancament de més de 250 pàgines web i d’aplicacions, el bloqueig d’accés a pàgines per part d’operadores de telecomunicacions, escorcolls, detencions, citacions a personal tècnic i processos judicials encara avui oberts en l’àmbit digital.
 
La jornada, organitzada per la Direcció General de Societat Digital, encarregada d’elaborar el futur marc normatiu de drets i deures digitals de Catalunya, també ha comptat amb la participació de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany.
 

2  

Imatges

El conseller Puigneró durant el parlament inaugural de la Jornada

El conseller Puigneró durant el parlament inaugural de la Jornada 846

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, durant la seva participació a la Jornada

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, durant la seva participació a la Jornada 895