- Es constitueix com un espai de col·laboració i d’intercanvi d’informació entre els diversos comitès ètics existents
- La secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, afirma que cal impulsar la cultura ètica i fomentar la intel·ligència compartida
La Xarxa de Comitès d’Ètica s’ha posat en marxa com a espai col·laboratiu i de reflexió entre els diversos comitès ètics existents, i els que es puguin constituir en el futur, a l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic. La Xarxa pretén generar sinèrgies en relació a la dimensió de l’ètica pública, per potenciar el debat, intercanviar informació i experiències, i desenvolupar projectes d’interès comú.
L’acte de presentació de la Xarxa de Comitès d’Ètica, que ha tingut lloc a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), ha comptat amb la participació dels representants dels comitès i de les comissions ja existents, que han exposat quins són els seus reptes i han debatut sobre el valor afegit que ha d’aportar la Xarxa com a element de trobada, per millorar, impulsar i consolidar la cultura de l’ètica pública i de la integritat a l’Administració i al país.
A la jornada de presentació de la Xarxa hi ha participat també la secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, i el secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i director en funcions de l’EAPC, Xavier Gatius.
La secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, que ha clos la jornada, ha agraït a tots els participants les seves aportacions. “Ara comença una nova etapa de treball conjunt, de cocreació, per donar més visibilitat als comitès i comissions d’ètica i generar credibilitat i confiança en el seu funcionament i activitat”, ha afirmat. La secretària ha destacat que “cal impulsar la cultura ètica i fomentar la intel·ligència compartida”. En aquest sentit, s’ha referit a la necessitat d’obrir la mirada i implicar tota l’organització en la cultura ètica, així com potenciar els instruments que permetin conèixer quines són les inquietuds i els dilemes que la pràctica i actuació pública generen, i compartir bones pràctiques i impulsar la formació i la recerca en ètica.
La creació de la Xarxa de Comitès d’Ètica és una mesura prevista en el Pla de Govern per a aquesta legislatura que, juntament amb l’aprovació del Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya, s’emmarca en l’objectiu de desplegament del model de governança ètica.