En una atenció als mitjans, Bosch ha assegurat que aquesta interlocutòria representa “un revés judicial contra les obsessions de Borrell”, tant pel que fa a la feina que fan les delegacions com a l’escàndol de “l’espionatge associat a aquesta petició de mesures cautelars”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que les delegacions del Govern “seguiran treballant amb normalitat” i que el departament que lidera continuarà “construint l’acció exterior de la Generalitat, que és totalment legal, legítima i necessària”, malgrat “l’afany de destruir expressat per Borrell”.
Bosch també ha volgut agrair la “feina impecable i a contrarellotge” dels serveis jurídics de la Generalitat, que, per al conseller, “expliquen el bon resultat” derivat de la decisió d’avui del TSJC.
Una demanda “extemporània”
El tribunal considera que la petició de mesures cautelars d’Exteriors és “extemporània” perquè no va ser presentada en la fase processal corresponent. “La sol·licitud de mesures cautelars suspensives formulada per la part actora [el ministeri d’Exteriors mitjançant l’Advocacia de l’Estat] ha de desestimar-se, per extemporània”, argumenta el document de la secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC.
El ministeri d’Exteriors va presentar aquesta demanda contenciosa a principis de juliol d’enguany contra el decret de la Generalitat que aprovava, el juny del 2018, la reobertura de les delegacions de la Generalitat a l’exterior al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Suïssa, Itàlia, França i els Estats Units. El tribunal argumenta, doncs, que la sol·licitud de Borrell és posterior al moment processal que corresponia interposar el recurs.