En referència a l’acompliment de l’ODS 16, Pau, justícia i institucions sòlides, Bosch ha fet saber que “tenim greus problemes de solvència democràtica i respecte cap als drets humans a Europa” i, fent referència al cas de Catalunya, ha recordat que “hi ha gent a la presó per organitzar una votació, això sembla increïble però està passant en ple segle XXI a l’Europa occidental”.
Durant la seva intervenció, Bosch ha presentat el Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 com “una mostra del compromís de Catalunya amb la comunitat internacional, i amb les generacions presents i futures del nostre país”. El conseller ha exposat que el Pla, aprovat pel Govern el passat 25 de setembre, aterra els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i les 169 fites que se’n deriven, incorporant “una dimensió local i global”.
Un dels principals objectius del Pla, ha destacat Bosch, és “impulsar la coherència” entre les polítiques dels diferents departaments de la Generalitat. “Assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible és un repte col·lectiu, i tal com diu la mateixa Agenda 2030, no podem deixar ningú enrere en el procés de transició cap a la sostenibilitat”, ha afegit.
El conseller Bosch s’ha reunit també aquest matí amb el president del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, amb qui ha intercanviat opinions sobre la situació política de Catalunya i el seu paper en el context europeu.