Anunci del desplegament de la xarxa de delegacions

Més Catalunya al món

El Govern aprova la creació d'una delegació al Brasil

query_builder   2 agost 2022 13:43

event_note Nota de premsa

Més Catalunya al món

El Govern aprova la creació d'una delegació al Brasil

La Delegació del Govern a l’Europa Central incorpora Eslovènia al seu àmbit d’actuació, i les delegacions als Estats Units i a Tunísia canvien de nom

El Govern de la Generalitat, a petició del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, ha aprovat aquest dimarts modificar el Decret 95/2022, de 10 de maig, que regula la xarxa de delegacions a l’exterior. Concretament, s’aprova la creació de la Delegació al Brasil; Eslovènia deixa de pertànyer a l’àmbit d’influència de la Delegació al Sud-est d’Europa i s’incorpora a la Delegació a l’Europa Central; i s’oficialitzen els canvis de denominació de la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica i de la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà.

Imatge de la presentació de l'estratègia 'Més Catalunya al món', el març de 2022{"name":"2022/08/02/13/48/cf684ad5-f5e2-4d05-8e75-f0c5637c2dd5.jpeg","author":"Comunicació XGO","type":"0","location":"0","weight":504159}

La modificació del Decret aprovada aquest dimarts fa oficial la creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Brasil. Tindrà la seu a la ciutat de Brasília, i la seva tasca serà facilitar la representació institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya a la República Federativa del Brasil en relació amb les matèries que són competència de la Generalitat o d’interès per a Catalunya.

D’aquesta manera, el Govern renova l’aposta per una presència institucional a l’Amèrica Llatina amb la creació d’una delegació en un país clau en la regió, motor econòmic de l’Amèrica del Sud i d’especial interès per a Catalunya pels vincles existents i potencials.


La Delegació a Europa Central incorpora Eslovènia

El Govern també ha aprovat modificar l’àmbit d’actuació de les delegacions ja existents, concretament pel que fa a Eslovènia, un país fins ara assignat a la Delegació al Sud-est d’Europa, que des d’aquest dimarts s’atribuirà a la Delegació a Europa Central. Amb aquest canvi es reforça la coherència dels mandats de les delegacions del Govern a Europa Central i al Sud-est d’Europa, adaptant-los a les particularitats dels territoris que els componen.

A partir d’ara, la Delegació a Europa Central representarà institucionalment al Govern de la Generalitat a Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Liechtenstein, Polònia i la República Txeca. Pel que fa a la Delegació al Sud-est d’Europa, el seu àmbit d’actuació inclourà Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Montenegro, Romania i Sèrbia.


Dues delegacions canvien de nom

A més, al decret s’introdueixen modificacions en les denominacions de dues delegacions per adequar-les als seus mandatsmitjançant expressions geogràfiques més adients. D’una banda, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tunísia passa a denominar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Nord d’Àfrica. Amb seu a Tunis, el seu àmbit d’actuació continua sent Tunísia, Algèria i el Marroc.

En darrer lloc, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d’Amèrica passa a anomenar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i al Canadà. Amb seu a la ciutat de Washington, facilita la representació institucional del Govern als Estats Units d’Amèrica i també al Canadà.

1  

Imatges

Imatge de la presentació de l'estratègia 'Més Catalunya al Món' (març 2022) en què es va anunciar l'obertura de sis noves delegacions.

Imatge de la presentació de l'estratègia 'Més Catalunya al Món' (març 2022) en què es va anunciar l'obertura de sis noves delegacions. 5545374

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined