1. Els fons es distribuiran al 50% en dues partides: una que es rebrà la propera tardor, i una altra que es farà efectiva en l’exercici de 2023
  2. Aquesta dotació complementa el Pla Anual de Subvencions del CCAM, que enguany preveu 1 milió d’euros per a les empreses per aquesta mateixa temàtica i 3 milions per a la xarxa associativa

El departament d'Empresa i Treball, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), gestionarà més de 15 milions d’euros de fons europeus Next Generation (NGEU) per a impulsar la digitalització dels comerços del país. Aquesta dotació econòmica forma part del Fons Tecnològic aprovat per l’estat espanyol amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat i la modernització, a través de la transformació digital i sostenible de la xarxa associativa i de les petites i mitjanes empreses de comerç.

Del total de fons pressupostats, Catalunya rebrà gairebé 7,9 milions d’euros (7.871.685) corresponents a l’exercici 2022 durant la propera tardor, i una altra partida al llarg de l’any 2023. Aquests fons NGEU complementen els programes definits habitualment en el Pla Anual de Subvencions del CCAM, que enguany preveien 1 milió d’euros per al suport a la digitalització de les empreses i 3 milions d’euros destinat al teixit associatiu.

Compromís amb la transformació digital del teixit comercial

Amb tot, els fons acumulats en aquest àmbit permetran que el Govern segueixi incidint en dues de les prioritats ja definides en el Pla d’Acció de Comerç, Artesania i Moda (2022-2025): acompanyar les empreses en el seu procés de transformació digital i millorar la competitivitat de les empreses comercials i la professionalització del teixit associatiu. Dos propòsits generals per als quals el propi Pla preveu un seguit d’accions enfocades a la formació i la transferència de coneixement i a millorar la competitivitat i professionalitat d’empreses, entitats i associacions.

La convocatòria específica per a sol·licitar els ajuts vinculats als fons NGEU s’obrirà tant bon punt es rebi la primera transferència de fons. Els beneficiaris podran ser persones professionals autònomes, petites i mitjanes empreses titulars d’un establiment de comerç al detall, entitats territorials, gremis i entitats sectorials sense ànim de lucre, i associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris. En principi, les despeses subvencionables estaran incloses en alguna de les següents categories:

  1. Despeses de transformació digital.
  2. Despeses de transformació del punt de venda.
  3. Despeses relatives a la sostenibilitat i l’economia circular.
  4. Despeses relatives a la cadena de subministrament i traçabilitat.
  5. Despeses dirigides a la transformació digital del col·lectiu d’associats.
  6. Despeses de transformació digital del col·lectiu d’associats.
  7. Despeses de sensibilització i formació.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter:@empresacat | @treballcat
  2. Facebook: Empresa | Treball
  3. Linkedin: Empresa | Treball
  4. Youtube: Empresa | Treball